De Jong: "Bayern de beste ploeg ter wereld met de beste spits"

De Jong: "Bayern de beste ploeg ter wereld met de beste spits"

24 september 2020 – Luuk de Jong krijgt donderdagavond de kans om weer een prijs op zijn erelijst bij te schrijven. In de strijd om de Europese Super Cup treedt de Nederlandse spits met Sevilla aan tegen Bayern München. "De beste ploeg ter wereld, met de beste spits van dit moment", is De Jong vol lof over de tegenstander in Boedapest. Iets meer dan een maand geleden was De Jong de grote man bij Sevilla door in de Europa League-finale tegen Inter (3-2) twee keer te scoren. "Scoren op dat niveau geeft veel vertrouwen, natuurlijk", zegt de Oranje-spits tegen De Telegraaf. "Ik merk wel dat ik een stukje geschiedenis heb geschreven bij de club en ook voor de fans was het fantastisch. Voor mij was het eerste seizoen bij Sevilla niet altijd even makkelijk, misschien had ik in totaal wat meer kunnen scoren. Maar als je het seizoen dan zo kan afsluiten, met twee goals in de Europa League-finale, geeft dat toch een bijzonder goed gevoel."

Door de Europa League-winst treedt Sevilla donderdag in de Hongaarse hoofdstad aan tegen Bayern München, dat afgelopen seizoen op overtuigende wijze de treble won en het nieuwe voetbaljaar begon met een 8-0 zege op Schalke 04. "Bij het zien van de uitslag en de beelden dacht ik wel even: pfoe, die gaan gewoon weer door met waar ze geëindigd zijn. Als Europa League-winnaar zijn wij de underdog. Bayern is op dit moment ook de beste ploeg ter wereld", vervolgt De Jong.

Hij weet dat bij Bayern in de persoon van Robert Lewandowski misschien wel de beste spits ter wereld rondloopt. "Hij fungeert inderdaad echt als een aanspeelpunt, brengt zijn medespelers in stelling en geeft veel assists. Zo probeer ik ook te voetballen. Ik probeer anderen te helpen en aanspeelbaar te zijn, over de grond of door de lucht. Alleen is Lewandowski nog wel een klasse beter, hoor. Hij heeft echt een fantastisch seizoen gedraaid."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020