Van Marwijk heeft vertrouwen in De Boer als bondscoach

Van Marwijk heeft vertrouwen in De Boer als bondscoach

24 september 2020 – De KNVB heeft een goede keus gemaakt door Frank de Boer aan te stellen als Oranje-bondscoach. Dat vindt Bert van Marwijk, die het zelf tussen 2008 en 2012 voor het zeggen had bij het Nederlands elftal. De twee kennen elkaar goed, want De Boer was twee jaar de rechterhand van Van Marwijk."Ik nam Frank in 2008 (als assistent bij het Nederlands elftal, red.) omdat hij in het veld als voetballer al een leider was. Iemand die het elftal vanuit zijn positie in de achterste linie aanstuurde. Bovendien las ik wat interviews met hem, waarin hij zinnige dingen zei over voetbal. En ik trof hem op een vakantieadres, waar we een paar uur gesproken hebben over voetbal", vertelt Van Marwijk bij Langs de Lijn En Omstreken van NOS Radio 1.

Van Marwijk begrijpt dat de KNVB in de zoektocht naar een opvolger van Ronald Koeman is uitgekomen bij De Boer. "Frank is nog een coach die spelers op het veld beter maakt. Daarin is hij heel erg goed. Daarbuiten komt er meer op je af. In onze tijd ging dat ook prima. Waarom het in Engeland, Italië en Amerika is misgegaan, kan ik niet beoordelen."

De Boer is tot en met de zomer van het WK van 2022 in Qatar aangesteld. "De discussie over de bondscoach heeft lang geduurd en volgens mij heeft iedereen zich ermee bemoeid. Als de KNVB een jonge coach voor de lange termijn wil, dan is Frank een heel goede keus", besluit hij.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020