Peters: "Gerrard? Die heeft bij Liverpool gespeeld toch?"

Peters: "Gerrard? Die heeft bij Liverpool gespeeld toch?"

24 september 2020 – Na de eenvoudige zege in Luxemburg tegen Progrès Niederkorn (0-5) vervolgt Willem II vanavond de Europese campagne met een wedstrijd tegen Rangers FC. De Schotse grootmacht is de favoriet om de play-offs van de Europa League te bereiken, maar Jordens Peters ziet de confrontatie met vertrouwen tegemoet. "Er kan in negentig minuten heel veel gebeuren. Dat hebben we vorig seizoen enkele keren laten zien tegen betere ploegen. En in de beker zie je ook altijd verrassingen."Rangers wordt sinds twee jaar getraind door een bekende voetbalnaam: Steven Gerrard. "Die heeft bij Liverpool gespeeld toch?", zegt Peters met een knipoog in een interview met de NOS. "We hebben daar afgelopen weekend al grapjes over gemaakt: dat Steven Gerrard aan het kijken was hoe Willem II speelt. Dat had je een paar jaar geleden niet kunnen bedenken."

Want Willem II heeft van ver moeten komen. Dat heeft Peters van dichtbij meegemaakt. "Toen ik hier negen jaar geleden tekende had ik dat niet durven dromen. In mijn eerste jaar hier degradeerden we en had de club het financieel heel moeilijk. Het is een proces van meerdere jaren geweest, waarin ik Willem II heb zien uitgroeien tot een stabiele club."

Progrès Niederkorn werd vorige week simpel opzij gezet door Willem II, maar Rangers is een club van een heel andere orde. "We zullen er rekening mee moeten houden dat ze een hoog tempo willen spelen en dat er veel fysieke duels aan te pas zullen komen. Uit de beelden blijkt bovendien dat ze ontzettend veel power hebben. Maar je speelt niet bij Rangers als je niet ook tegen een bal aan kan trappen, natuurlijk. En tactisch is het geen verkeerde ploeg."

Lees ook: Gerrard positief over Willem II: "De voorste vier zijn gevaarlijk"

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020