Rijkaard over toenadering KNVB, De Boer en Commissie Mijnals

Rijkaard over toenadering KNVB, De Boer en Commissie Mijnals

24 september 2020 – Frank Rijkaard erkent benaderd te zijn door de KNVB om bondscoach van het Nederlands elftal te worden. De oud-voetballer voelde geen aandrang om de opvolger van Ronald Koeman te worden en wees de voetbalavond af. Gisteravond werd Frank de Boer gepresenteerd als nieuwe Oranje-bondscoach. Die keuze zou weleens goed kunnen uitpakken, denkt Rijkaard.De aanstelling van De Boer wordt niet overal met gejuich ontvangen, maar Rijkaard ziet juist een goede match. "Frank is een succesvolle trainer in Nederland geweest. Ik heb met hem gespeeld en ken zijn voetbalfilosofie. Daarbij is hij volgens de Nederlandse voetbalschool opgeleid, weet de eisen en hoe we het graag zien", geeft hij aan bij De Telegraaf.

De Boer was zeer succesvol als trainer van Ajax, maar kende daarna mislukte buitenlandse avonturen bij Inter, Crystal Palace en Atlanta United. "Een carrière gaat nooit over rozen en mindere momenten helpen je om te komen waar je wilt komen. Frank is ambitieus en capabel genoeg om met deze mooie nieuwe lichting goede resultaten te boeken", aldus Rijkaard.

Vanuit de Commissie Mijnals, die diversiteit binnen de KNVB moet bevorderen, klinkt er kritiek op de procedure die heeft geleid tot de aanstelling van De Boer. Rijkaard wil daar niet te veel op ingaan. "Daar ben ik niet mee bezig. Ik kijk naar kwaliteiten en niet naar kleur."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020