Frank de Boer tot 2022 bondscoach van Oranje

Frank de Boer tot 2022 bondscoach van Oranje

23 september 2020 – De kogel is door de kerk: Frank de Boer is de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De oefenmeester voerde meerdere gesprekken met de bond en die bevielen dusdanig goed, dat de bond voor hem gekozen heeft. De voormalig international is de opvolger van Ronald Koeman en heeft een contract getekend tot en met het WK van 2022.De vijftigjarige trainer gaat met onmiddellijke ingang aan de slag bij de bond en zit dus de dus de komende oefenwedstrijd tegen Mexico en de Nations League-duels met Bosnië-Herzegovina en Italië al op de bank. Komende vrijdag zal hij zijn selectie voor die interlands aankondigen. Hij wordt op die dag ook officieel gepresenteerd in Zeist, waar de KNVB een persconferentie op poten zet.

De Boer speelde als speler liefst 112 interlands voor Oranje, waarmee hij derde staat op de lijst met de meeste interlands. Alleen Wesley Sneijder en Edwin van der Saar kwamen vaker uit voor het Nederlands elftal. De coach beleefde als jonge trainer grote successen met Ajax, waarmee hij vier keer op rij kampioen werd. Zijn periodes in het buitenland verliepen minder goed. Bij Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United beleefde hij moeizame periodes. Helemaal nieuw is Oranje overigens niet voor de trainer, aangezien hij in 2010 al als assistent was van Bert van Marwijk op het WK van 2010. De Boer zal tijdens de komende interlandperiode dus debuteren op de bank bij Oranje en moet Nederland gaan leiden op het EK 2021 en het WK dat een jaar later gespeeld wordt.

De namen van Frank Rijkaard, Peter Bosz en Henk ten Cate vielen ook, maar de keuze is dus gevallen op De Boer. Eerder gaf hij zelf al aan wel heil te zien in het bondscoachschap. "Een droombaan? Nou, ik vind het een hele eer als je bondscoach mag zijn van dit land. Naast minister-president is het misschien wel de belangrijkste baan van Nederland", zo vertelde hij tegenover FOX Sports.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020