Ten Hag geen fan van vijf keer wisselen: "Maakt het rommelig"

Ten Hag geen fan van vijf keer wisselen: "Maakt het rommelig"

23 september 2020 – De UEFA lanceerde door de coronacrisis het plan om de teams vijf keer te laten wisselen en dat plan blijft voorlopig staan. Erik ten Hag heeft gemixte gevoelens bij het ruime wisselbeleid. Aan de ene kant vindt de coach van Ajax het prettig, aan de andere kant vindt hij het storend.Tegen RKC Waalwijk wisselde Ten Hag vijf keer, omdat de wedstrijd zich door de 3-0 voorsprong prima voor leende. In andere duels vindt de coach het echter niet prettig om vijf veranderingen door te voeren. "Als je veel wisselt, zie je vaak dat je de structuur uit een lopende wedstrijd haalt. Het wordt er rommelig van", vertelt Ten Hag aan Ajax Life. "Extra wissels kunnen een impuls geven en het is fijn als je een probleem moet oplossen, maar in zijn algemeenheid geldt: veel wissels maken een wedstrijd rommelig."

"Je ziet na allerlei wissels niet meer terug wat je graag terug wilt zien, waarop je hebt gecoacht en het effect van wat je wilt bereiken, wordt ook steeds minder", stelt de trainer. "Het team moet zich ontwikkelen en als je binnen de structuur blijft spelen, staan de spelers langer samen met elkaar op het veld. Dan kunnen de automatismen waar we aan werken tot stand komen."

Ten Hag is met Ajax in voorbereiding op de wedstrijd van zaterdagavond tegen Vitesse. Die ploeg is met zes punten uit twee duels net als de Amsterdammers uitstekend van start gegaan.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020