Willem II blijft groeien: "Op technisch vlak veel stappen gemaakt"

Willem II blijft groeien: "Op technisch vlak veel stappen gemaakt"

23 september 2020 – Niet heel lang geleden vocht Willem II nog tegen degradatie in de Eredivisie, maar inmiddels heeft de club de wind al enige tijd in de zeilen. Er wordt gehoopt op het halen van het hoofdtoernooi van de Europa League, al wordt dat een lastige klus gezien de ontmoeting met Rangers van donderdag. Toch geniet technisch directeur Joris Mathijsen van de ontwikkelingen in Tilburg.Willem II moet nog twee hordes doorstaan richting het hoofdtoernooi, waarvan Rangers dus de eerste is. Het zijn mooie ontwikkelingen voor de club, die echter niet naast de schoenen gaat lopen. Het doel is om een vaste waarde te blijven in de Eredivisie. "Wij willen een stabiele linkerrijtjeclub worden. Dat is onze doelstelling", zegt Mathijsen tegen de NOS. "We hebben op dit moment de dertiende begroting van de Eredivisie."

Er is de laatste jaren hard en goed gewerkt achter de schermen, ziet Mathijsen. "Op technisch vlak hebben wij al heel veel stappen gemaakt. Dat zie je aan de resultaten van het eerste team. Dat is een groot compliment aan onze technische staf, met hoofdcoach Adrie Koster, en de spelers. Dat helpt ook ontzettend om op die andere vlakken door te bouwen. Want de jeugd en de scouting hebben tijd nodig. Maar om een stabiele linkerrijtjeclub te worden zullen we ook in begroting moeten groeien."

Daarnaast wil de club graag spelers uit de eigen jeugdopleiding klaarstomen voor het echte werk. "Wij zijn een club die heel graag wil opleiden. We hebben sinds een jaar weer een eigen trainingscomplex. Nu is de volgende stap om ook een basisspeler op te leiden. Maar een jeugdopleiding opbouwen kost nu eenmaal meer tijd dan het afbreken. Want dat is er wel gebeurd. Je hebt zeker vijf tot acht jaar nodig."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020