'Namen Van Persie en Sneijder gaan rond als assistent De Boer'

'Namen Van Persie en Sneijder gaan rond als assistent De Boer'

23 september 2020 – Het heeft er alle schijn van dat Frank de Boer de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal wordt. De Telegraaf kwam dinsdagavond met het nieuws dat de KNVB op hoofdlijnen akkoord is met de vijftigjarige trainer over een akkoord tot de zomer van 2022. Volgens Valentijn Driessen van diezelfde krant mag De Boer een eigen assistent meenemen."Aanvankelijk werd er gezegd: hij moet doorgaan met de staf die er is", doelt Driessen op Dwight Lodeweges, Patrick Lodewijks en Maarten Stekelenburg. "Hij heeft nu in de gesprekken te horen gekregen dat er eventueel wat mogelijk is qua assistenten, dat de KNVB hem graag helpt. Dat is ook in het belang van de KNVB, die er niks mee opschiet als een bondscoach met twee handen op zijn rug staat."

Wie De Boer eventueel wil meenemen, is nog niet duidelijk. "De namen van Robin van Persie en Wesley Sneijder gingen rond. Daarover is nog geen beslissing gevallen. Het is ook niet duidelijk of er nu al direct een assistent komt, maar er is ruimte om een eigen assistent mee te nemen", verduidelijkt hij.

"Met Van Persie heb je de Feyenoord-hoek en een beginnend trainer. Komend EK krijg je Ruud van Nistelrooij erbij. Als hij zegt: ik wil vanaf nu in dat traject meelopen, dan is daar niets op tegen om hem te laten meelopen. Het moet ook wel een beetje in het pulletje van De Boer passen", besluit Driessen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020