Rijkaard: "Of ik ben gevraagd? Dat doet er niet toe"

Rijkaard: "Of ik ben gevraagd? Dat doet er niet toe"

23 september 2020 – Frank Rijkaard zou niets meer voor een functie in de voetbalwereld hebben gevoeld en daarom het Nederlands elftal hebben afgewezen. Het heeft er nu alle schijn van dat Frank de Boer de nieuwe Oranje-bondscoach wordt. Rijkaard ziet een goede match.Bij de opening van een Cruyff Court in Den Haag wordt Rijkaard door Omroep West gevraagd of hij aandrang heeft gehad om bondscoach te worden "Nee, die heb ik niet gehad", antwoord hij. "Of ik ben gevraagd? Dat doet er niet toe. Ik vind dat je je nu moet richten op wat gaat komen en hopen dat degene die het gaat doen weer mooie successen met Oranje gaat krijgen."

De Boer lijkt hem een geschikte opvolger van de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman. "Ik denk wel hij het goed zou kunnen. Hij weet heel goed wat er van het Nederlandse voetbal gevraagd en verlangd wordt. Hij is daar zelf een kind van. Hij heeft hier in Nederland ook heel goede resultaten gehaald. Dus ik denk dat het heel goed zou kunnen uitpakken. Laten we het hopen."

Vertrouwen in de huidige Oranje-groep heeft Rijkaard wel. "Natuurlijk, we hebben een mooie generatie, dus waarom niet. Maar met voetbal is het nooit van tevoren gespeeld. Je moet het altijd laten zien."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020