"Vorig seizoen een ongezonde situatie rondom Ihattaren ontstaan"

"Vorig seizoen een ongezonde situatie rondom Ihattaren ontstaan"

23 september 2020 – Sinds zijn debuut voor PSV werd Mohamed Ihattaren alom bejubeld en geprezen om zijn technische vaardigheden, maar onder Roger Schmidt kent de middenvelder een lastige start van het seizoen. Ihattaren kwam te zwaar terug van vakantie, wist in de voorbereiding de Duitse trainer niet te overtuigen en begon het seizoen als bankzitter.In de openingswedstrijd tegen FC Groningen moest Ihattaren zich tevredenstellen met een invalbeurt. Volgens Schmidt omdat hij 'niet op de manier trainde waarop hij kan'. Afgelopen weekend, na een betere trainingsweek, keerde Ihattaren tegen FC Emmen terug in de basis. Duidelijk is dat Schmidt meer vraagt van de jonge middenvelder dan zijn voorgangers.

"Er is vorig seizoen een ongezonde situatie rondom Ihattaren ontstaan", stelt oud-voetballer Arnold Bruggink in De Volkskrant. De middenvelder zou onder Mark van Bommel en Ernest Faber te veel vrijheid op het veld hebben genoten. "In verdedigend opzicht hoefde hij minder te doen, omdat ze vonden dat hij in balbezit het verschil moest maken voor PSV. Dat was een te zware last voor een 17-jarige."

Er is vorig seizoen veel gebeurd rondom Ihattaren. Terwijl de middenvelder een moeilijke keuze moest maken tussen een interlandcarrière bij Nederland of Marokko, overleed zijn vader. "Het is niet niks wat hij in korte tijd allemaal heeft meegemaakt. Dan kun je jezelf enigszins kwijtraken of denken dat je alles zelf kunt oplossen."

Schmidt is volgens Bruggink de aangewezen persoon om Ihattaren zelfbewustzijn bij te brengen. "Het is nu aan Ihattaren om te laten zien hoe hij hiermee omgaat: ga je boos lopen doen en je kont tegen de krib gooien of laat je zien dat je het snapt en beter bent dan de rest."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020