Koster nuchter: "Nu doet Gerrard gewoon hetzelfde als ik"

Koster nuchter: "Nu doet Gerrard gewoon hetzelfde als ik"

23 september 2020 – Willem II hoopt zich donderdag ten koste van Rangers te plaatsen voor de play-offs van de Europa League. Dat wordt volgens Adrie Koster een lastige, maar zeker geen onmogelijke klus. De trainer van de Tilburgers leeft ontspannen toe naar de voorrondewedstrijd tegen de Schotten, die getraind worden door Steven Gerrard.Koster vindt het 'geweldig' dat iemand als Gerrard naar het stadion van Willem II komt, zegt hij tegen het Brabants Dagblad. "Hij heeft een veel betere staat van dienst als voetballer. Maar nu doet hij gewoon hetzelfde als ik: zijn ploeg zo goed mogelijk op een wedstrijd voorbereiden", blijft hij nuchter onder de ontmoeting met de legendarische middenvelder.

Gerrard is nu twee jaar trainer van Rangers. Of hij zijn stempel op de Schotse club heeft weten te drukken, weet Koster niet. "Daarvoor ken ik hem niet genoeg als trainer. Ik zie de spelopvatting van Rangers. Dat ziet er goed uit. Het is niet typisch Schots. Er zit veel voetbal in. Willem II krijgt een ploeg tegenover zich die verzorgd voetbal wil spelen."

Hoewel Rangers de favoriet is, ziet Koster voldoende kansen voor zijn team. "Als we tenminste ons eigen spel blijven spelen. Mijn spelers weten nu wat ze te wachten staat en waar de kracht van Rangers ligt. Maar dat zal Gerrard zijn spelers over Willem II ook wel verteld hebben."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020