Lof voor Van de Beek: 'Vaak is hij al drie stappen verder'

Lof voor Van de Beek: 'Vaak is hij al drie stappen verder'

23 september 2020 – Donny van de Beek beleefde dinsdagavond een succesvol basisdebuut bij Manchester United. De van Ajax overgekomen middenvelder kreeg in het League Cup-duel met Luton Town (0-3) bijna tachtig minuten speeltijd en maakte dermate veel indruk dat hij door de fans van de The Red Devils werd verkozen tot Man of the Match. Ook Engelse media zagen de Nederlandse middenvelder een goede wedstrijd spelen.Van de Beek maakte zaterdag tegen Crystal Palace als invaller zijn debuut voor Manchester United. De middenvelder had slechts een kwartier nodig om zijn eerste doelpunt in de Premier League te maken. Tegen Luton Town kreeg hij een kans in de basis en hoewel hij niet tot scoren kwam, was hij wel weer een van de lichtpuntjes aan United-zijde. 'Wat hij met én zonder bal liet zien was bemoedigend', aldus Manchester Evening News, dat hem een 6 geeft.

The Sun deelt een 7 uit aan de Oranje-middenvelder. 'Een slimme speler, die vaak op een andere golflengte zit dan zijn teamgenoten. Hij maakt slimme loopacties richting het strafschopgebied en weet de ruimtes te vinden als United in de aanval is', schrijft de krant. Ook The Daily Express beloont het optreden van Van de Beek met een 7. 'Hij heeft dat vleugje kwaliteit waar Manchester United-fans enthousiast van worden. Vaak is hij drie stappen verder dan zijn teamgenoten.'

Peter Crouch laat zich positief uit over Van de Beek, maar snapt niet waarom Manchester United hem heeft gehaald. "Ik had goede hoop voor Manchester United deze zomer. Maar wat ze deze transferperiode hebben gedaan, verwart me. Ze kopen goede spelers als Donny van de Beek, maar lijken geen strategie te hebben. Als je Paul Pogba en Bruno Fernandes hebt, waarom heb je Van de Beek dan nodig?", vraagt hij zich hardop af tegenover The Daily Mail.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020