'KNVB en De Boer op hoofdlijnen akkoord over contract tot 2022'

'KNVB en De Boer op hoofdlijnen akkoord over contract tot 2022'

22 september 2020 – Alle pijlen waren bij de KNVB al gericht op Frank de Boer en de voormalig succescoach van Ajax lijkt inderdaad de nieuwe bondscoach te worden. De Telegraaf is dinsdag met het nieuws naar buiten gekomen dat de bond en de trainer op hoofdlijnen akkoord zijn over een verbintenis tot 2022.De Boer zal dus de man zijn die Oranje gaat leiden op het EK van volgend jaar. Daarna zal er een evaluatiemoment plaatsvinden. Als beide partijen graag met elkaar doorwillen, zal hij ook in 2022 op de bank zitten tijdens het WK in Qatar. De verwachting is dat er spoedig getekend zal kunnen worden. Dat zal vermoedelijk eind deze week of begin volgende week zijn. De vrijdag daarna zal hij de selectie voor de aanstaande interlands aankondigen.

Dat de keuze is gevallen op de voormalig verdediger, is gezien zijn recente teleurstellingen bij Internazionale, Crystal Palace en uiteindelijk ook Atlanta United opvallend te noemen. Dat de voetbalbond een trainer wil die Oranje begeleidt tijdens het komende EK én het WK van 2022 maakt de keuze voor de meer jonge De Boer ook weer logischer. Verder zou Henk ten Cate niet geschikt zijn bevonden door de KNVB en Louis van Gaal te dominant volgens de spelersgroep, waardoor De Boer vooralsnog de meest logische keuze is volgens de KNVB en hij het dus gaat worden. Zeker ook omdat Peter Bosz (niet beschikbaar) en Frank Rijkaard (geen interesse) niet beschikbaar bleken.

Nadat er dus diverse kandidaten afhaakten of als niet-geschikt werden bestempeld, gingen de pijlen op De Boer. Eerder gaf hij zelf al aan wel heil te zien in het bondscoachschap. "Een droombaan? Nou, ik vind het een hele eer als je bondscoach mag zijn van dit land. Naast minister-president is het misschien wel de belangrijkste baan van Nederland", zo vertelde hij tegenover FOX Sports.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020