KNVB gaat situatie Emmen en EasyToys met de clubs bespreken

22 september 2020, 20:39

Het laatste woord is nog niet gezegd in de zaak rond EasyToys. Het bedrijf in seksspeeltjes bereikte met FC Emmen een akkoord over het hoofdsponsorschap, maar werd vervolgens gedwarsboomd door de KNVB. Die zag er namelijk geen heil in. Mogelijk komt er alsnog een oplossing, meldt de bond.

Op de eigen website meldt de KNVB dat de partijen dinsdag met elkaar om tafel zijn gegaan. 'Tijdens het overleg van vandaag bleek dat er behoefte bestaat aan meer duidelijkheid over de mogelijkheden en onmogelijkheden voor sponsoring in het betaald voetbal. Daarom is afgesproken om het betreffende artikel (Artikel 3, lid 3) uit het Sponsoringreglement Betaald Voetbal op de eerstvolgende Algemene Vergadering Betaald Voetbal (AVBV) met alle betaaldvoetbalclubs te bespreken', meldt de KNVB. 'Doel hiervan is om een breed gedragen beleid af te spreken ten aanzien van toegestane sponsoruitingen in het betaald voetbal en om normen die open staan voor interpretatie zo veel mogelijk te schrappen.'

Voor de periode tussen nu en december gaan de KNVB en Emmen op zoek naar een 'pragmatische oplossing' voor de voorlopige inkleding van het shirtsponsorschap. Daar is vandaag over gesproken. "Ook wij hebben de maatschappelijke discussie meegekregen die is ontstaan", zegt directeur Eric Gudde. "We hebben daarom afgesproken om invulling te geven aan deze discussie en het huidige sponsoringreglement opnieuw met alle clubs te bekijken. Dat zal op de eerstvolgende AVBV in december gebeuren. Daar zullen we met z'n allen spreken over welke sponsoruitingen we reglementair willen toestaan in het betaald voetbal. Hierbij willen we de reglementen zo duidelijk mogelijk hebben en open normen die nader moeten worden ingevuld door het bestuur voorkomen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen