Feyenoord start onderzoek en wil meer fans in Kuip

Feyenoord start onderzoek en wil meer fans in Kuip

22 september 2020 – Feyenoord heeft een primeur in de Eredivisie. De Rotterdammers gaan namelijk bij de thuiswedstrijd Feyenoord - ADO Den Haag starten met het onderzoek 'Krijg De Kuip weer vol!'. Daarmee wil de club aantonen dat het bezoeken van grote evenementen met veel bezoekers veilig kan en niet tot coronabesmettingen leidt.Clubarts Casper van Eijck heeft het plan samen met virologe Annemiek van der Eijk op poten gezet. Zij hebben in overleg met Feyenoord en in samenwerking met de afdeling Virologie van het Erasmus MC, de GGD Rotterdam-Rijnmond, de gemeente Rotterdam en medewerkers van TU Delft en de Wageningen Universiteit een studie opgezet die loopt gedurende zes thuiswedstrijden van Feyenoord 1.

Van Eijck geeft tekst en uitleg op de website van de Rotterdammers. "Door mee te doen aan het onderzoek 'Krijg De Kuip weer vol!' help je niet alleen ons stadion weer vol te krijgen, maar draag je ook bij aan baanbrekend onderzoek", zegt Van Eijck. "Wanneer wij kunnen aantonen dat het bezoeken van grote evenementen zoals de thuiswedstrijden van onze club veilig is, zal het hopelijk snel weer mogelijk worden om meer toeschouwers toe te kunnen laten."

Er wordt aan seizoenkaarthouders gevraagd om een speciale app op de telefoon te zetten. "Ik wil alle stadionbezoekers vragen de app te downloaden, wekelijks drie korte vragen in te vullen en zich te laten testen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 29 oktober 2020

  2. woensdag 28 oktober 2020