'Transfervrij vertrek Wijnaldum lonkt in 2021 na onderhandelingen'

'Transfervrij vertrek Wijnaldum lonkt in 2021 na onderhandelingen'

22 september 2020 – Georginio Wijnaldum (29) is vermoedelijk bezig aan zijn laatste jaar in dienst van Liverpool. De Nederlandse middenvelder heeft een aflopend contract in de zomer van 2021 en werd aan een transfer naar FC Barcelona gelinkt, maar vermoedelijk komt er pas in 2021 een vertrek. Beide partijen zitten namelijk met elkaar in een impasse over een nieuwe verbintenis.



Dat schrijft The Athletic. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde medium wil Wijnaldum een langdurig, vierjarig contract tekenen bij Liverpool. The Reds, die met Thiago reeds een nieuwe middenvelder binnenhaalden op Anfield, zouden dat te gortig vinden en niet aan die eisen kunnen en willen voldoen.

Koeman had Wijnaldum graag naar Barcelona willen halen, maar door de financiële problemen van de Catalaanse grootmacht kon het de transfersom voor de Nederlander niet ophoesten. De voormalig voetballer van PSV en Feyenoord staat sinds 2016 onder contract bij Liverpool, met wie hij de Champions League en Premier League won.

Wat voor gevolgen het gaat hebben dat Wijnaldum niet bij gaat tekenen, is niet bekend. Mogelijk zal Jürgen Klopp voor hem een minder belangrijke rol weg gaan leggen, omdat hij na dit seizoen geen waarde meer heeft voor Liverpool. Dat zou voor Wijnaldum en het Nederlands elftal richting het EK 2021 een domper zijn.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020