'Suárez fraudeerde bij Italiaans examen en wist antwoorden al'

'Suárez fraudeerde bij Italiaans examen en wist antwoorden al'

22 september 2020 – Luis Suárez heeft afgelopen week geprobeerd om een transfer naar Juventus af te dwingen door een Italiaans staatsburgerschap te bemachtigen. Om dat papiertje te behalen, zou hij echter behoorlijk gefraudeerd hebben. Het examen dat hij moest halen, had hij op voorhand al in handen gehad. Er is een onderzoek ingesteld naar zijn actie.Dat schrijven diverse Italiaanse media. Juventus had al twee spelers van buiten de EU gehaald, dat is het maximale aantal wat is toegestaan. Suárez moest zodoende een Italiaan worden, maar daaraan zitten strenge eisen. De voorouders van zijn vrouw hebben Italiaanse achtergrond, waardoor hij in aanmerking kwam voor een test, vergelijkbaar met de Nederlandse inburgeringstest.

Suárez moest slagen en daar heeft de oud-Ajacied naar verluidt werkelijk alles aan gedaan. Hij zou op voorhand alle antwoorden van de test hebben geweten. De aanvaller had de antwoorden namelijk ingezien. In het echt spreekt hij geen woord Italiaans en was bij interviews voor de Italiaanse televisie keihard door man gezakt. Maar vanwege zijn potentiële, moest Suárez slagen.

Ook duurde het tentamen maar dertig minuten, waar kandidaten er normaliter gemiddeld twee uur over doen bij de test. Ondanks dat hij de test haalde, kwam het overigens niet tot een transfer. Het was zeer onzeker of de procedure tijdig afgerond kon worden en dus zocht Juventus verder. Álvaro Morata wordt de nieuwe aanvaller van de Oude Dame, terwijl Suárez op weg is naar Atlético Madrid.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020