Officieel: Lammers heeft fraaie transfer naar Atalanta te pakken

Officieel: Lammers heeft fraaie transfer naar Atalanta te pakken

22 september 2020 – Sam Lammers heeft zijn transfer naar Atalanta Bergamo definitief te pakken. Vrijdag lieten de Eindhovenaren Lammers al naar de Italiaanse stad afreizen om zijn deal rond te maken en ontbrak hij in de wedstrijdselectie tegen FC Emmen. Inmiddels zijn alle plooien platgestreken en heeft de aanvaller een contract getekend dat hem de komende jaren bij de Serie A-club houdt. Via het clubkanaal laat Atalanta nu weten dat Lammers nu officieel nerazzuro (blauwzwart) is. Naar verluidt ontvangt PSV, dat met Eran Zahavi de vervanger van de spits al in huis heeft gehaald, minimaal liefst negen miljoen euro voor de in Tilburg geboren aanvaller. Door bonussen kan dit bedrag bovendien nog oplopen tot tien miljoen.

De Italiaanse club zat al een tijdje achter de 23-jarige Lammers aan. Atalanta verhoogde meerdere malen het bod op de aanvaller, maar bood telkens minder dan PSV verlangde. Het is de Eindhovense club uiteindelijk gelukt om een bedrag in de dubbele cijfers te ontvangen voor Lammers, die nog tot volgend jaar zomer vastlag in Eindhoven.

Lees ook: PSV haalt goaltjesdief Zahavi (33) voor twee jaar binnen

Bij Atalanta Bergamo komt hij meerdere Nederlanders tegen. Marten de Roon, Hans Hateboer (ondanks dat hij wil vertrekken) en Robin Gosens boeken veel succes met de Serie A-club, die afgelopen seizoen ook verraste in de Champions League. Lennart Czyborra maakte in de winterstop ook de overgang vanuit de Eredivisie naar Atalanta, maar is voor komend seizoen alweer verhuurd aan Genoa.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020