'Bayern en Ajax verwachten deze week akkoord over Dest'

'Bayern en Ajax verwachten deze week akkoord over Dest'

22 september 2020 – Het duurt niet vermoedelijk lang meer voor Sergino Dest Ajax gaat verlaten. Bayern München heeft een nieuw bod uitgebracht dat dicht in de buurt zou komen van de vraagprijs van de Amsterdammers. Naar verluidt zullen de clubs nog deze week tot een akkoord komen over de deal. Dat meldt De Telegraaf dinsdagochtend. Eerder werd een eerste bod, dat rond de vijftien miljoen euro bedroeg, nog afgewezen door de huidige werkgever van Dest. Ajax had zelf een transfersom van twintig miljoen, plus vijf miljoen aan bonussen in gedachte. Volgens De Telegraaf zit het tweede bod van Bayern München een stuk dichter bij die vraagprijs.

In de Duitse media wordt al langer gesuggereerd dat de vleugelverdediger zelf persoonlijk al rond is met de Champions League-winnaar van vorig seizoen. Het Algemeen Dagblad meldde maandag dat het 'nauwelijks een obstakel' zal vormen. Ook FC Barcelona zou interesse hebben in Dest, maar lijkt door de naderende deal met Bayern naast het net te gaan vissen.

Dest bracht de eerste twee Eredivisiewedstrijden van het nieuwe seizoen al op de reservebank door, omdat Ajax het risico op blessure - en dus het mislopen van de transfersom - niet wilde nemen. De Amsterdammers wilden het contract van de 19-jarige Amerikaanse Nederlander, dat in de zomer van 2022 afloopt, afgelopen zomer nog verlengen. Dest zag dat achter niet zitten, omdat hij graag een transfer wilde maken.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020