Ibrahimovic geeft AC Milan gewenste start, Dijks ziet rood

Ibrahimovic geeft AC Milan gewenste start, Dijks ziet rood

21 september 2020 – AC Milan is het nieuwe seizoen in de Serie A begonnen met een 2-0 zege op Bologna. Wie anders dan Zlatan Ibrahimovic nam in San Siro beide doelpunten voor zijn rekening. Bij de bezoekers kreeg Mitchell Dijks vlak voor tijd rood, terwijl Brahim Diaz en Sandro Tonali hun eerste competitieminuten voor de club uit Milaan maakten.Het waren niet hun eerste speelminuten voor AC Milan. Beide spelers maakten donderdag hun officiële debuut. Als invallers kwamen zij in de tweede voorronde van de Europa League in actie tegen Shamrock Rovers (0-2). Ibrahimovic opende in Ierland de score en deed dat maandag ook tegen het Bologna van Dijks en Jerdy Schouten.

De bijna 39-jarige Ibrahimovic maakte de 1-0 door uit een vroege voorzet van Theo Hernández raak te koppen. Vijf minuten na rust mocht de Zweed vanaf elf meter aanleggen na een overtreding op Ismael Bennacer. De strafschop werd onberispelijk binnen geschoten. Ibrahimovic kreeg daarna een kans op een hattrick, maar schoot naast.

Bologna was niet bij machte om wat aan de achterstand te doen, al raakte het vlak voor tijd nog wel een keer de paal. Dijks haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart van de avond en mist volgende week het duel met Parma .

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 21 oktober 2020

  2. dinsdag 20 oktober 2020