De Graafschap treurt: "Verliezen mag, maar niet op deze manier"

De Graafschap treurt: "Verliezen mag, maar niet op deze manier"

21 september 2020 – Mike Snoei heeft grote moeite om de pijnlijke nederlaag van De Graafschap op bezoek bij Jong AZ (7-3) te accepteren. Met name voor rust werd de titelkandidaat vernederd door de talenten uit Alkmaar. Over Ralf Seuntjens, die aan het einde van de eerste helft per brancard het veld verliet, heeft de trainer slecht nieuws.De Graafschap kreeg in het eerste bedrijf vijf doelpunten om de oren. "In de eerste helft hebben we de dingen gedaan die we niet moeten doen. Wat die dingen zijn? Een ploeg als Jong Ajax, Jong AZ en in mindere mate Jong PSV wil altijd voetballen. Als het veld dan heel lang wordt en wij spelen veel te snel te lange bal, dan komen zij in hun kracht. Zij kunnen heel goed voetballen", complimenteert hij de tegenstander voor de camera van FOX Sports.

Hoewel De Graafschap na rust beter voor de dag kwam, zat een comeback er niet in. "De tweede helft hebben we uit een ander vaatje getapt. Nog twee lullige goals tegen gekregen, maar we scoorden zelf wel een paar goede doelpunten", aldus Snoei, die spreekt over 'een heel vreemd moment'. "We hadden nog maar een week geleden een van onze beste wedstrijden. We zitten in een heel goede periode, dan zie je dit totaal niet aankomen. We speelden met hetzelfde elftal, op alle plekken dezelfde spelers. Verliezen mag, maar hoe kan het op deze manier? Ik vind het wel interessant hoe de jongens daar zelf over denken."

Seuntjens komt voorlopig niet in actie voor De Graafschap. "Hoe het met hem is? Slecht, die zijn we een tijdje kwijt. Daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen. Ik zal niet in detail treden, dat mag tegenwoordig niet meer, maar dat ziet er wel echt heel vervelend uit. Misschien wel de grootste domper van de avond. Hij is onze belangrijkste speler, onze kapstok, een jongen die voorop gaat in de strijd en enorm ambitieus is op zijn leeftijd. Dat tikje konden we er eigenlijk niet hebben vanavond."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 21 oktober 2020

  2. dinsdag 20 oktober 2020