Ajax
0 – 1
Liverpool

Rampavond De Graafschap op bezoek bij Jong AZ

Rampavond De Graafschap op bezoek bij Jong AZ

21 september 2020 – De Graafschap is maandagavond op bezoek bij Jong AZ tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De titelkandidaat verloor met liefst 7-3 op het AFAS Trainingscomplex. Halverwege de wedstrijd hadden de Alkmaarse talenten al vijf keer gescoord. De pijnlijke nederlaag kreeg nog een extra zwart randje doordat Ralf Seuntjens een ogenschijnlijk ernstige blessure opliep.De ploeg van trainer Mike Snoei begon vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen Jong AZ. De club uit Doetinchem had immers de eerste twee wedstrijden van het seizoen tegen FC Den Bosch (4-2) en Roda JC (4-0) gewonnen. Van dat vertrouwen was na 45 minuten spelen nog maar weinig over. De bezoekers werden tot op het bot vernederd en incasseerden in de eerste helft liefst vijf doelpunten.

De score werd na ruim tien minuten geopend door toptalent Mohamed Taabouni. Op aangeven van Zakaria Aboukhlal schoot hij raak. De aangever van het eerste doelpunt was acht minuten later zelf trefzeker. Daarna voerden Thijs Oosting, Hakon Evjen en opnieuw Taabouni de score op, alvorens Seuntjens namens De Graafschap wat terugdeed. Het was het laatste wapenfeit van de ervaren aanvaller, die na een tackle van Tijs Velthuis per brancard van het veld werd gedragen.

De Graafschap kwam na rust sterk uit de startblokken en kwam via Elmo Lieftink terug tot 5-2, maar echt doordrukken deden de manschappen van Snoei niet. Toen de 6-2 viel, gemaakt door Tijani Reijnders, was de wedstrijd gespeeld. Nadat Evjen zijn tweede gele kaart van de avond kreeg, scoorden beide teams nog eenmaal. Daryl van Mieghem namens De Graafschap en Aboukhlal, die vaak voor eigen kans ging, namens Jong AZ.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 21 oktober 2020

  2. dinsdag 20 oktober 2020