ADO Den Haag legt gevallen toptalent Morrison (27) vast

ADO Den Haag legt gevallen toptalent Morrison (27) vast

21 september 2020 – ADO Den Haag heeft de komst van Ravel Morrison afgerond. De 27-jarige zette maandag zijn handtekening onder een contract voor één seizoen. Sinds deze zomer zat de Engelse aanvallende middenvelder zonder club.Morrison heeft een indrukwekkend cv. Hij begon zijn loopbaan bij Manchester United, waar hij te boek stond als enorm talent. In totaal speelde hij drie wedstrijden in de hoofdmacht van The Red Devils. Tot een definitieve doorbraak kwam het niet. Mentaliteitsproblemen zouden daar de oorzaak van zijn geweest.

Na zijn vertrek bij Manchester United ging Morrison aan de slag bij West Ham United, dat hem achtereenvolgens verhuurde aan Birmingham City, Queens Park Rangers en Cardiff City. De middenvelder vervolgde zijn loopbaan bij Lazio, waar hij wederom niet doorbrak. Na een nieuwe verhuurperiode bij Queens Park Rangers en Atlas (Mexico), streek hij neer bij Zweedse Östersunds. Afgelopen seizoen speelde hij bij Sheffield United en Middlesbrough.

Complimenten Ferguson
Sir Alex Ferguson noemde Morrison ooit nog het grootste talent ooit uit de opleiding van Manchester United. "De complimenten van Sir Alex Ferguson waren er niet voor niets, maar Ravel heeft zijn grote belofte eigenlijk nog niet helemaal ingelost. Dat komt mede door het feit dat hij al vroeg in zijn carrière naar West Ham United en grote Championship-clubs ging. Zijn uitstapjes in andere landen waren niet bevorderlijk voor de continuïteit in zijn loopbaan, maar wij hopen dat Ravel zijn kwaliteiten op het podium van de Eredivisie kan laten zien. Wij zijn ervan overtuigd dat hij met zijn grote talent niet alleen onze club kan helpen, maar ook zichzelf kan helpen om weer vooruit te komen", aldus Martin Jol, hoofd technisch hart.

Morrison heeft een positieve indruk van ADO Den Haag. "Onder meer dankzij mijn gesprekken met Martin Jol en Ricardo Kishna, die ik beiden al goed ken. Ik hoop hier veel speelminuten te kunnen maken. Ik heb het afgelopen seizoen namelijk best wat geduld moeten hebben en voetbal is echt mijn passie. Dat wil ik ook graag aan de fans laten zien. Ik hoop verder van waarde te kunnen zijn met mijn creativiteit, passing, aannames en dribbels."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020