Wouter Gudde: "Toen we scoorden, stond ik heel hard te juichen"

Wouter Gudde: "Toen we scoorden, stond ik heel hard te juichen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 september 2020 – In niet mis te verstane bewoordingen maakte minister-president Mark Rutte maandag duidelijk dat hij niet blij is met de schreeuwende, zingende en juichende voetbalfans in de stadions. FC Groningen-directeur Wouter Gudde heeft wat meer begrip voor de supporters. "Toen we een kans misten kwam er een krachtterm uit, maar toen we scoorden stond ik heel hard te juichen", zegt hij tegen RTV Noord.

Premier Rutte zei maandag tegenover RTL dat schreeuwende voetbalfans 'gewoon hun bek moeten houden'. "Laat ik voorop stellen dat ik de positie van de premier heel goed begrijp", aldus Gudde. "Ik zie ook dat de besmettingen oplopen, maar er ligt nog steeds heel weinig bewijs dat het virus zich in de buitenlucht snel verspreidt. Ik vind echt dat er een verschil moet komen tussen binnen en buiten. Dat daar echt anders naar gekeken moet worden. En dat Rutte het zo hard stelt, dat moet hij weten."

Gudde vindt dat er vanuit de politiek anders gekeken moet worden naar de voetbalsector. "Ik vind namelijk dat wij het gewoon heel goed hebben gedaan. In ons stadion werd keurig de 1,5 meter afstand in acht genomen. We lopen als sector ook voorop in vergelijking met andere branches. We zijn expert op het gebied van crowd management en het organiseren van evenementen."

Lees ook: Feyenoord reageert op kritiek Rutte en zet meer stewards in

Reacties

gerelateerd