Van Bronckhorst boekt in blessuretijd cruciale zege op Dalian Pro

21 september 2020, 16:05

Giovanni van Bronckhorst heeft maandagmiddag met Guangzhou R&F een belangrijke slag geslagen in de strijd om de play-offs om het landskampioenschap. Daags na het afronden van de transfer van Eran Zahavi naar PSV leek de Chinese club niet tot scoren te komen, maar diep in blessuretijd maakte Ye Chugui uit een counter een cruciale goal tegen Dalian Pro: 1-0.

De zondag naar PSV overgestapte aanvaller deed overigens al langer niet meer mee bij de ploeg van Van Bronckhorst, die uit de laatste drie duels zeven punten haalde en door de late zege opnieuw cruciale punten pakt. Bij een gelijkspel of nederlaag was de play-offs om het Chinese kampioenschap ver weg, maar diep in blessuretijd counterde het via Chugui dus alsnog naar de zege. 

Dat er maar één doelpunt viel, was overigens best verrassend. Ondanks het vertrek van Zahavi stond er met Moussa Dembélé (Guangzhou R&F), Marek Hamsik, Sam Larsson, Emmanuel Boateng en Salomón Rondón namelijk nog genoeg scorend vermogen op het veld aan beide kanten. Door de zege stijgt Guangzhou R&F naar de gedeelde plaats in Groep A van de competitie. Het is met nog twee duels zaak voor de club om bij de eerste vier te eindigen, omdat er dan in de play-offs gestreden kan gaan worden om de titel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen