'Eredivisie en Eerste Divisie willen 'Voetbal League' los van KNVB'

21 september 2020, 14:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlandse betaalde voetbal wil een verandering van de organisatiestructuur doorvoeren. De Eredivisie en Eerste Divisie willen af van de samenwerking met de KNVB en willen alles in eigen beheer gaan houden. Daarvoor moet er een fusie komen tussen de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie en moet een deel van de KNVB-taken ontvlochten worden.

Dat schrijft Veronica Inside althans. De Eredivisie en Eerste Divisie denken dat er meer uit te halen valt als de beide competities gaan samenwerken. Belangrijk uitgangspunt is ook dat alles in eigen beheer gehouden kan worden én dat er heel duidelijk eensgezind naar buiten getreden kan worden door de voetbalcompetities. Daarbij gaat het bijvoorbeeld ook over competitieplanning en het zelf verdelen van de competitiegelden.

Dat is een proces wat een flinke tijd in beslag zal gaan nemen, aangezien dat allemaal zaken zijn die momenteel nog bij de KNVB liggen. In december willen de ECV en de CED een fusie aangaan en in één partij samenkomen, die op volledige gelijkwaardigheid van beide competities zal handelen. Vervolgens moeten de taken van de KNVB overgenomen worden.

Omdat de KNVB veel services verleent aan de beide competities, zal het tijd en geld kosten om dat te ontvlechten uit Zeist, dat nog wel de scheidsrechters in eigen beheer gaat houden. Ook liggen er licenties bij de Nederlandse voetbalbond, die overgenomen moeten worden. Het doel is om een Nederlandse Voetbal League te krijgen, zoals dat ook in Engeland het geval is.

Vanuit beide competities wordt er een man naar voren geschoven in de directie, die een eigen portefeuille krijgt. Het doel is om in 2022 de overstap naar de Nederlandse Voetbal League te hebben afgerond en de Eredivisie en de Eerste Divisie op eigen benen staan, los van de KNVB. Als de berichten kloppen, is ook een BeNeLiga voorlopig van de baan. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen