'Suárez transfervrij weg bij Barca, Atlético slaat toe'

'Suárez transfervrij weg bij Barca, Atlético slaat toe'

21 september 2020 – Luis Suárez gaat FC Barcelona op korte termijn voortijdig verlaten. De aanvaller heeft een akkoord bereikt met zijn werkgever over het voortijdig beeindigen van zijn contract. Hij krijgt zeven miljoen euro mee en verkast bovendien zeer vermoedelijk naar Atlético Madrid.Dat schrijven transferspecialisten Fabrizio Romano, Gerard Romero en Tancredi Palmeri. De Uruguayaan heeft een doorlopend contract tot en met 2021 in Camp Nou, maar komt niet voor in de plannen van Ronald Koeman. Omdat Juventus afhaakte voor zijn diensten, moest er een andere oplossing worden gevonden en die lijkt er te zijn.

Suárez levert een deel van zijn salaris in en neemt nog zeven miljoen euro mee bij een vertrek van Camp Nou. FC Barcelona krijgt zo meer ruimte in het salarishuis. Atlético Madrid houdt voor hem de deur wagenwijd open: een contract ligt klaar voor de aanvaller. Hij wordt daar de opvolger van Álvaro Morata, die door Suárez' komst overbodig zou worden.

Morata naar Juventus
Toch valt de naam van Juventus weer in één adem met die van Suárez. De Oude Dame is nog altijd op zoek naar een nieuwe spits, omdat Suárez onhaalbaar bleek en Edin Dzeko niet het volledige vertrouwen geniet. Morata (27) zou door de komst van de Barcelona-aanvaller naar Turijn mogen verkassen. Het zou gaan om een loondeal met de optie tot koop.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020