Buijs: "Verwachten Robben niet op korte termijn terug"

Buijs: "Verwachten Robben niet op korte termijn terug"

21 september 2020 – Arjen Robben raakte vorige week tegen PSV (1-3) al na een half uur geblesseerd en de grote vraag was vervolgens of hij nog wel in actie zou gaan komen voor FC Groningen. Die vraag beantwoordde hij met een 'ja', maar volgens trainer Danny Buijs duurt het nog wel even voordat de buitenspeler ook daadwerkelijk terug is in de wedstrijdselectie van de Noorderlingen."In eerste instantie dachten we aan een spierblessure, maar het is toch iets meer", vertelde Buijs na afloop van het gewonnen duel met ADO Den Haag (0-1) op de persconferentie, geciteerd door ELF Voetbal. Een domper, maar wel een ingecalculeerde domper voor de oefenmeester. "Vooraf hield ik er geen rekening mee dat Robben ook daadwerkelijk 34 wedstrijden in actie zou komen."

Bij de Trots van het Noorden gaat het non stop over Robben en FOX Sports had het met Buijs daarom al gekscherend over 'FC Robben'. "Uiteindelijk doen jullie, de media, dat", counterde Buijs. "Als hij geblesseerd is en bij het trainingscomplex uit de auto komt, staan jullie er ook. En dat begrijp ik wel met zo'n staat van dienst. Iedereen, inclusief hemzelf, vindt het ook logisch. Het is nu gewoon vervelend dat hij een terugslag heeft."

Ook zonder Robben kwam er een zege bij ADO Den Haag, al kwam die moeizaam tot stand. Doordat het lang 0-1 bleef, was het spannend in het Cars Jeans Stadion. Of dat zonder Robben beter was geweest, durft Buijs niet te zeggen. "Arjen is gewoon onderdeel van het team. Hij is een absolute meerwaarde. Als hij er niet bij is, mogen andere jongens het laten zien."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020