Man of the Match Kudus: ''Spanning omgezet in energie"

Man of the Match Kudus: ''Spanning omgezet in energie"

21 september 2020 – Mohammed Kudus (20) maakte zondagmiddag bij zijn officiële basisdebuut direct indruk. Tegen RKC Waalwijk (3-0) verving hij Ryan Gravenberch in de basiself en de Ghanese middenvelder werd direct verkozen tot Man of the Match, met liefst zeventig procent van de stemmen. Zelf was Kudus ook tevreden over zijn optreden in de Johan Cruijff Arena.De van FC Nordjaelland overgekomen middenvelder blikte terug op zijn eerste Eredivisie-optreden. Daarbij gaf Kudus aan dat hij wel wat gespannen was voor zijn basisdebuut bij de Amsterdammers. "Ja, ik was een beetje nerveus, maar ik heb dat omgezet in goede energie", geeft aan hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Kudus, voor wie Ajax negen miljoen euro betaalde, speelde als linkshalf op een voor hem nieuwe positie. "Ik ken deze positie niet echt. Ik speelde meestal op tien of in aanvallendere rol. Maar ik sta open voor nieuwe uitdagingen."

Opta berekende dat Kudus van alle Ajacieden het meest aan de bal kwam met een passnauwkeurigheid van 92,2 procent. Bovendien verstuurde Kudus de meeste passes op de helft van de tegenstander en slaagden al zijn tackles (vijf) en dribbels (drie). "Ik werk continu hard en gelukkig kwam dat eruit'', zegt hij zelf. "Ik heb mijn kracht, mijn fysiek en mijn dribbels, kunnen laten zien. Er is nog veel te verbeteren", citeerde het AD de Ghanees. 

Lees ookKudus imponeert bij Ajax: "Hij heeft het uitstekend gedaan"

Ten Hag ging ook nog in op het scouten van Kudus. Marc Overmars zag zijn komst zitten nadat de scouting met Kudus op de proppen kwam en hij Ten Hag vroeg om beelden van de middenvelder te bekijken. Of hij meteen doorhad of het een Ajax-speler was? "Soms wel, soms bekijk je spelers wat langer. Bij Kudus was ik direct vrij enthousiast, hoewel het moeilijk blijft om te bepalen of iemand in een team kan aarden.''

Lees ookKudus imponeert bij Ajax: "Hij heeft het uitstekend gedaan"

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020