Kepa behoudt vertrouwen Lampard ondanks nieuwe blunder

Kepa behoudt vertrouwen Lampard ondanks nieuwe blunder

21 september 2020 – Chelsea-goalie Kepa Arrizabalaga maakte zondag opnieuw een dure fout tegen Liverpool (0-2). In de seizoensopener bij Brighton & Hove Albion (1-3) ging de Spanjaard ook al niet vrijuit, maar desondanks behoudt hij het vertrouwen van Frank Lampard. Wat zijn woorden waard zijn, hangt ook af van de naderende transfer van Edouard Mendy. Kepa had met zijn misser een negatief aandeel in de nederlaag van Chelsea, maar Lampard blijft positief. "Het is mijn taak om hem vertrouwen te geven, want een doelman heeft vertrouwen nodig", zei de Chelsea-trainer na het verloren duel met de Engelse landskampioen in de Engelse media. Voor Chelsea was het de eerste competitienederlaag na de eerdere zege bij Brighton, daarbij ging de goalie ook niet vrijuit. 

Kepa kwam twee jaar geleden voor een slordige tachtig miljoen van Athletic Bilbao naar Londen, maar heeft nog niet bepaald kunnen overtuigen. Afgelopen seizoen raakte hij na een aantal grote fouten al zijn basisplaats kwijt. Tegen Liverpool wachtte Kepa na een terugspeelbal zo lang, dat zijn uittrap tegen het been van Sadio Mané aankwam. De pijlsnelle aanvaller van The Reds kon vervolgens profiteren en maakte zo zijn tweede treffer van de wedstrijd.

Lees ook'Lampard krijgt met Mendy gewenste nieuwe goalie'

"Een heel duidelijke en kostbare fout", reageerde Lampard. "Kepa weet dat ook, maar we blijven hem steunen. We doen het samen." Voor de Chelsea-manager blijft Kepa zijn nummer één in de Premier League, maar woensdag zal Willy Caballero het doel verdedigen in het League Cup-duel met Barnsley. Vorig seizoen speelde hij ook al de bekerwedstrijden. Lampard wil dan ook niet dat er conclusies aan verbonden worden. "Dit was altijd al mijn plan, ongeacht wat er tegen Liverpool zou gebeuren." 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020