Technisch directeur Juventus zet streep door komst van Suárez

Technisch directeur Juventus zet streep door komst van Suárez

21 september 2020 – Slecht nieuws voor Ronald Koeman: de transfer van Luis Suárez naar Juventus gaat geen doorgang vinden deze transferwindow. Nadat eerder Andrea Pirlo al aangaf dat de deal onwaarschijnlijk was, heeft technisch directeur Fabio Paratici de deur definitief dichtgegooid. "Hij staat niet meer op onze shortlist. Het kost te veel tijd om een Italiaans paspoort te bemachtigen voor hem."Dat vertelt hij tegenover Sky Sport Italia. Omdat Juventus al twee spelers van buiten de Europese Unie heeft aangetrokken, moet Suárez eerst het Italiaans burgerschap halen en dat wordt een enorme race tegen de klok. "En het is niet mogelijk om dat proces te versnellen, dus hebben we de mogelijke deal moeten afblazen", bevestigde Paratici wel de geruchten van de overgang van de spits.

Suárez werd sinds de komst van Koeman bij Barça in verband gebracht met een overgang naar Turijn, maar dat lijkt toch niet te gaan gebeuren. Ook onder andere Atlético Madrid zou interesse hebben gehad, maar of de deal zo last minute nog rondkomt, is zeer twijfelachtig. Suárez zou van Koeman te horen hebben gekregen dat hij een kans zou krijgen als hij niet meer vertrekt, maar veel liever ziet de coach de spits – die volgens El Mundo Deportivo AS Roma en Inter Miami heeft afgewezen - vertrekken.

De aanvaller vangt namelijk een enorm hoog salaris, waar FC Barcelona graag vanaf wil. Bovendien lijkt een elftal met Suárez en Lionel Messi in één ploeg niet langer houdbaar. Mocht hij blijven is hij voor komend weekend, als FC Barcelona begint aan La Liga tegen Villarreal, in elk geval nog niet inzetbaar.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020