'Koeman en Barça hopen op Ajax-route voor talent Puig'

'Koeman en Barça hopen op Ajax-route voor talent Puig'

21 september 2020 – Ronald Koeman hoopt dat Ajax zich zal melden voor de diensten van de zeer talentvolle Riqui Puig (21). De middenvelder kreeg van de Nederlandse coach te horen dat er voor hem komend seizoen geen sportief perspectief is en dat hij eerst ervaring op zal moeten doen bij een andere club. Bij voorkeur in Amsterdam.Dat weet El Mundo Deportivo althans. 'Voorlopig is er geen bod van Ajax ontvangen, maar Koeman en zijn technische staf denken dat het op sportief gebied een mooie kans zou zijn voor Puig', schrijft de ochtendkrant. Te meer omdat het lastig is om een geschikte club en coach te vinden die Puig verder kan helpen in zijn ontwikkeling. Erik ten Hag wordt daarin bij Ajax wel geschikt geacht door de technische staf, ook omdat het systeem overeenkomstig is met hoe Koeman wil gaan spelen.

Lees ookKoeman bevestigt: Riqui Puig komt niet in zijn plannen voor

Koeman beseft dat het voor Puig essentieel is om veel minuten te maken en dat zat er komend seizoen nog niet in bij FC Barcelona. Het B-team is daarvoor niet goed genoeg en dus zoekt de club een tijdelijke plek voor de talentvolle middenvelder, in wie de Catalaanse grootmacht wel toekomst ziet.

'Puig is een voetballer voor de toekomst van FC Barcelona, waardoor ze hem ook niet blijvend willen laten gaan. Als hij vertrekt, dan zal het zijn om ervaring op te doen en meer volwassen terug te keren in Camp Nou', weet El Mundo Deportivo.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020