ErediVisie: Veerman en Veerman, Mvogo, Kudos en zelfde ellende

ErediVisie: Veerman en Veerman, Mvogo, Kudos en zelfde ellende

21 september 2020 – Een uitblinkende debutant, een opnieuw blunderende keeper en clubs die de top willen aanvallen, maar vooralsnog hopeloos falen. Er gebeurde dit weekend weer genoeg op de Nederlandse velden om over na te praten. We blikken zoals elke week terug op het afgelopen speelweekend met de opmerkelijkste dingen dingen op de velden in onze wekelijkse rubriek ErediVisie.Mohammed Kudos
De afwezigheid van Ryan Gravenberch luidde het basisdebuut van Mohammed Kudus (20) in en die kreeg meteen heel wat kudos. Hij werd gekozen tot Man-of-the-Match, bleef negentig minuten op het veld en kreeg in de ochtendkranten immer positieve kritieken. 'Een cadeau voor de voetbalfijnproever', 'Debutant Kudus al meteen de smaakmaker bij Ajax' en 'Kudus geeft visitekaartje af' waren de veelzeggende koppen rondom zijn optreden. Alleen uit het RKC Waalwijk-kamp kwamen weinig Kudos voor Kudus. Zij vonden dat hij te veel bezig zou zijn met gallery-play. "Als Kudus mijn speler zou zijn, had ik dat niet goed gevonden", reageerde Fred Grim nukkig. Gelukkig voor de oefenmeester staat Kudus dan ook onder contract in Amsterdam. 

Mvogo: Mee Voetballen Onder Goede Omstandigheden
Het is de meestbesproken speler van PSV dit seizoen: Yvon Mvogo. De doelman werd gehaald omdat hij zo goed kon meevoetballen, maar na twee wedstrijden staat het aantal blunders op twee. Dat had de Eindhovenaren al fataal kunnen zijn, maar telkens werd de goalie gered door een PSV-goal. Dat Mvogo vrijwel alle andere balcontacten goed verwerkte, is leuk voor de statistieken. Als keeper kun je je nou eenmaal weinig tot geen fouten permitteren. Vooralsnog kan Mvogo Mee Voetballen Onder Goede Omstandigheden, maar gaat het mis als hij een denkfout maakt of de druk heel hoog wordt. Zal hem dat volgende week niet opnieuw gebeuren?!

Nieuw seizoen, zelfde ellende
Door het besluit van de KNVB om geen promotie en degradatie toe te passen, mogen ADO Den Haag en RKC Waalwijk nog een jaar op het hoogste niveau spelen. Vooralsnog tonen de teams met twee nederlagen op rij niet aan dat ze daar recht op hebben. Dat RKC gisteren verloor van Ajax is niet zo vreemd, maar met name ADO stelt behoorlijk teleur. De club haalde al vijftien (!) nieuwe spelers en deed zodoende verreweg de meeste transfers van alle clubs. Veel zin lijkt de enorme verandering niet te hebben, want er werd al simpel verloren van Heracles Almelo en FC Groningen. Het is in Den Haag en Waalwijk vooralsnog lood om oud ijzer en zodoende wacht er weer een loodzwaar jaar. 

FC Verwachtingspatroon
Als je in Nederland een grote mond hebt en het niet waar kan maken, staat iedereen in de rij om je op je woorden af te maken. AZ en FC Utrecht staken hun kop uit boven het maaiveld, maar liepen in het jonge seizoen al behoorlijk tegen de lamp. AZ wilde graag als topclub gezien worden en claimde de bovenste plek in het afgelopen seizoen, maar heeft inmiddels de gunfactor wat verloren. Supporters van andere clubs zien de ploeg graag punten morsen, zoals afgelopen weekend tegen PEC Zwolle. Als sterspeler Calvin Stengs ook nog een rode kaart krijgt, is het leedvermaak al snel compleet. AZ moet oppassen dat het niet naast haar schoenen gaat lopen. Iets soortsgelijks gebeurde dit weekend bij FC Utrecht, dat de topdrie wil gaan aanvallen, maar niet won op bezoek bij VVV-Venlo. Ambities hebben is leuk, maar daar horen ook prestaties bij.

Veerman en Veerman
A je to! Het had zomaar een Volendamse spreuk kunnen zijn tussen Henk en Joey Veerman. Twee voetballers die dit seizoen zijn begonnen aan een klus bij sc Heerenveen. Net als in de tv-serie Buurman en Buurman lijkt het allemaal klungelig mis te gaan (zoals in de voorbereiding), maar komt uiteindelijk alles goed door hun inzet. Hoewel de aflevering nog 32 wedstrijden lang is, kunnen Volendamse Veerman en Veerman vooralsnog tevreden zijn met hun karwei. Joey als absolute vormgever van de Friese formatie, de over een uitstekende techniek beschikkende Henk als aanvoerder, afmaker en kapstok van het team. Wellicht een aardig idee voor een serie op Omrop Fryslân: Veerman en Veerman!

En dan nog even dit...

Een echte Huisman, die Daan 

ADO Den Gestaag

Silvester was na zaterdagavond 20.38 onder Water

  

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020