Kudus imponeert bij Ajax: "Hij heeft het uitstekend gedaan"

20 september 2020, 20:45

Bij afwezigheid van Ryan Gravenberch begon Mohammed Kudus zondag in de basis tegen RKC Waalwijk. De nieuwe middenvelder van Ajax maakte een prima indruk en werd verkozen tot Man of the Match. Trainer Erik ten Hag was tevreden.

"Ik denk dat hij het uitstekend heeft gedaan. Ik kon me wel wat voorstellen bij die Man of the Match-uitverkiezing. Je ziet hem hier en daar nog wat zoeken naar posities. Daar moet hij aan wennen. Hoe meer vlieguren hij zal maken, hoe sneller dat zal gaan. Dat hij heel goed kan voetballen, hebben we vandaag kunnen zien", zegt de coach tegen FOX Sports.

Er was niet alleen maar lof voor de middenvelder, want Ten Hag ziet ook nog ruimte voor verbetering. "Zijn kwaliteiten passen precies in het Ajax-profiel, dat klopt. Zowel in balbezit als in verdedigend opzicht heeft hij nog wel moeite met het kiezen van posities", zei de coach, die zag dat Ajax simpel met 3-0 won. "Het was een regelmatige overwinning. We zijn nooit in gevaar geweest, hebben goede goals gemaakt en goede aanvallen laten zien. Bij fases hebben we goed druk gezet, al kan in bepaalde situaties de finetuning, bijvoorbeeld met het drukzetten, nog beter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen