Chelsea helpt Liverpool met blunder Kepa in het zadel

20 september 2020, 19:28   Bijgewerkt: 20 september 2020, 19:35

Het ambitieuze Chelsea heeft zondag een pittige teleurstelling te verwerken gekregen in de Premier League. De koopgrage club uit Londen wil zich graag meten met de topclubs in de competitie, maar kon het zondag niet bolwerken tegen Liverpool: 0-2. Ten grondslag aan die nederlaag lagen twee cruciale momenten.

Chelsea won vorige week in de eerste speelronde en Liverpool deed hetzelfde. Er was dus vandaag sprake van een mooie krachtmeting, al moest Chelsea het doen zonder Thiago Silva, Hakim Ziyech, Bel Chilwell en Christian Pulisic. Het gemis van die vier potentiële basisspelers deed zich voelen, al kon de ploeg lang goed meekomen met Liverpool. Mis ging het echter op slag van rust. Jordan Henderson stuurde Sadio Mané de diepte in en bracht Chelsea-verdediger Andreas Christensen daarmee in grote problemen. De Deen trok aan de noodrem en bracht de pijlsnelle aanvaller ten val. Hij kreeg aanvankelijk geel, maar kon na inbreuk van de VAR alsnog met rood vertrekken.

Om nog meer tempo te draaien op het middenveld bracht Jürgen Klopp nieuweling Thiago binnen de lijnen voor Jordan Henderson. Het begon meteen uitstekend te draaien bij Liverpool, dat vijf minuten na de doelwissel de leiding nam. Een geweldige lange aanval werd afgemaakt door Sadio Mané, die raak kopte uit een voorzet van Roberto Firmino die op zijn beurt weer gelanceerd werd door Mohamed Salah. Dat was de eerste dreun voor Chelsea, dat enkele momenten later nog een enorme tik kreeg.

Kepa Arrizabalaga, de keeper van tachtig miljoen euro die zo vaak blundert, ging de mist in. Hij schoot de bal tegen Mané aan en die kon simpel de 0-2 maken. Daarmee was de wedstrijd beslist en lijkt ook de loopbaan van Kepa bij Chelsea ten einde. Toch kreeg Chelsea nog de kans om terug te komen, omdat Thiago een lichte overtreding maakte op Timo Werner. De penalty van Jorginho werd vervolgens echter gekeerd door Alisson Becker. Ook Tammy Abraham kreeg daarna nog een kans, maar ook hij vond de Braziliaanse keeper op zijn weg.

Liverpool had de wedstrijd in de tas en had nog verder uit kunnen lopen, maar onder meer Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum waren net niet scherp voor de goal. Niemand bij Liverpool zal daar om malen, want met zes uit twee kent de kampioen gewoon een goede start.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen