Advocaat: "Het elftal is nog niet waar het hoort te zijn"

Advocaat: "Het elftal is nog niet waar het hoort te zijn"

20 september 2020 – Dick Advocaat had verwacht en gehoopt dat zijn Feyenoord verder zou zijn dan het zondag liet zien tegen FC Twente (1-1). De Rotterdammers kwamen al snel op achterstand en speelden vervolgens een moeizame wedstrijd, al had er in de slotfase nog wel kunnen worden gescoord. Advocaat beseft dat het beter moet.Feyenoord is nog niet in topvorm, weet de coach. "Als je zo matig speelt en toch kunt winnen, dan is het doodzonde dat je dat niet doet. Zeker in die eerste weken van de competitie gaat het om de punten, dat is bepalend voor de rest van het seizoen. Vorig jaar wonnen we dit soort wedstrijden wel, dat is op dit moment het verschil", zegt de coach op de clubwebsite.

Feyenoord won vorige week nog met 0-2 bij PEC Zwolle maar imponeerde ook toen niet echt. "Het elftal is nog niet waar het hoort te zijn", weet de trainer. "We hebben in de hele voorbereiding steeds met een incomplete groep moeten werken. Pas nu zijn we compleet, dus het elftal gaat echt wel draaien. Daar maak ik me geen zorgen om."

Ook de houding van de spelers moet beter, vindt de trainer. "Een aantal spelers heeft op dit moment nog niet de vorm om een tegenstander als FC Twente zomaar even te verslaan. Soms spelen we te laconiek. Nee, ik noem geen namen. Het moet gewoon beter", aldus Advocaat, die zag dat Feyenoord het duel alsnog had kunnen beslissen. "Die kansen in de slotfase moeten erin."

Lees ook: Feyenoord loopt zich stuk op FC Twente na vroege goal Cerny: 1-1

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020