Leipzig maakt geen fout in seizoensouverture tegen Mainz

20 september 2020, 17:26

De topteams zijn uitstekend uit de startblokken geschoten in de Bundesliga. Nadat Bayern München en Borussia Dortmund al geen fout maakten in het eerste weekend, heeft ook de nummer drie van vorig seizoen een zege geboekt. RB Leipzig won zondag met 3-1 van FSV Mainz 05.

Mainz was vorig jaar regelmatig in staat om het topteams lastig te maken, maar had zondag geen schijn van kans in de Red Bull Arena. Daar waren overigens 8.500 toeschouwers aanwezig. Zij zagen dat Leipzig al snel op voorsprong kwam. Een penalty werd verzilverd door Emil Forsberg, die zijn ploeg na zeventien minuten aan de leiding hielp. Vier minuten later verdubbelde Yussuf Poulsen de marge. Hij scoort vaak tegen Mainz en had ook vandaag het vizier op scherp staan.

Mainz werd zodoende behoorlijk afgebluft in de eerste helft, maar kwam wel goed uit de kleedkamer. Jean-Philippe Mateta maakte het meteen weer spannend door in de 48ste minuut de 2-1 te maken. Ook die goal bleef niet lang staan, omdat het antwoord drie minuten later alweer kwam via Amadou Haidara. Hij scoorde eenvoudig op aangeven van Forsberg. Bij Mainz stond Jeremiah St. Juste in de basis en kwam Jean-Paul Boëtius als invaller binnen de lijnen. Dat gebeurde in de 68ste minuut.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen