Feyenoord loopt zich stuk op FC Twente na vroege goal Cerny: 1-1

Feyenoord loopt zich stuk op FC Twente na vroege goal Cerny: 1-1

20 september 2020 – Feyenoord is er niet in geslaagd om de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen te winnen. De eerste helft was ontzettend vermakelijk, terwijl het tweede bedrijf behoorlijk tegenviel. Twente startte goed met een rap doelpunt van Vaclav Cerny, maar deed later tweemaal een penalty cadeau aan Feyenoord. De eerste strafschop wist Joël Drommel te pakken, maar in de rebound werd er wederom een overtreding gemaakt en toen benutte Steven Berghuis zijn buitenkansje wel (1-1). Zowel Feyenoord als FC Twente was de competitie uitstekend begonnen met een zege. De Rotterdammers waren met 2-0 te sterk voor PEC Zwolle terwijl FC Twente met dezelfde marge van Fortuna Sittard won. De wedstrijd begon met de jaarlijkse minuut stilte om alle overleden supporters, (oud-)spelers en medewerkers van Feyenoord te herdenken met het bijbehorende herdenkingsdoek.

Naast de emoties op de tribunes, leken ook de spelers van Feyenoord aangeslagen te zijn, want na nog geen twee minuten spelen kwam het al op achterstand. Mark Diemers kende een ongelukkig moment waardoor Menig zijn ploeggenoot Danilo kon inspelen. De Braziliaan legde de bal met een fraai hakje klaar voor Cerny die de bal op zijn beurt stilistisch in de verre hoek krulde. Dat moment schudde de Rotterdammers echter wel wakker, want daarna voerden zij de druk flink op en werden ze meermaals gevaarlijk. Bryan Linssen mocht de eerste kans van zijn ploeg op zijn naam schrijven. Hij gleed de bal vanaf vijf meter ruim naast het doel. Met ruim twintig minuten op de klok voorkwam Joël Drommel de openingstreffer met een hele knappe reactie na een scrimmage voor zijn doel.

Kort na dit moment moest Drommel zich opnieuw bewijzen, aangezien de bal op elf meter werd gelegd door Pol van Boekel. Lutsharel Geertruida was Jaydon Oosterwolde over rechts te snel af en werd naar de grond getrokken. Ook nu leek Drommel de held te worden toen hij de strafschop van Berghuis pakte, maar in de rebound kwam Julio Pleguezuelo met een domme tackle invliegen en dus ging de bal andermaal op de stip. Voor de herkansing slaagde Berghuis wel door de bal strak in de bovenhoek te schieten. Ondanks dat Feyenoord de eerste helft echt de betere ploeg was, kreeg Twente nog twee kansen, maar Queensy Menig en Danilo schoten respectievelijk naast en over het doel.

Dit spektakelstuk kon zich in het tweede bedrijf echter niet voortzetten. Het leek erop dat beide ploegen een wapenstilstand overeen waren gekomen. Het tempo, de kansen en de zuiverheid waren geen schim meer van het niveau van de eerste helft. De enige momenten van consternatie vonden pas plaats vlak voor tijd toen Feyenoord in de laatste anderhalve minuut nog wat grote kansen kreeg. 

Robert Bozenik gaf de bal eerst voor op Berghuis, die de hem vervolgens naast liep. Daarna waren er ook nog goede mogelijkheden voor Narsingh en wederom Berghuis, maar het leverde wonderwel geen treffer op voor de formatie van Advocaat. Door deze ontzettend matige tweede helft blijven beide ploegen dus ongeslagen, maar heeft Feyenoord in te strijd om de titel ook de eerste verliespunten te pakken. PSV speelde een vergelijkbare pot, maar haalde met de hakken over de slot de zege wel binnen. 


Opstellingen en beoordelingen*:

Feyenoord: Justin Bijlow 6; Lutsharel Geertruida 5, Eric Botteghin 5,5 (Bart Nieuwkoop 6,5), Marcos Senesi 6, Ridgeciano Haps 5,5; Mark Diemers 5, Leroy Fer 6, Orkun Kökcü 4 (Joao Teixeira -); Steven Berghuis 6, Nicolai Jørgensen 5 (Robert Bozenik -), Bryan Linssen 5 (Luciano Narsingh 6).

FC Twente: Joël Drommel 6,5; Jayden Oosterwolde 5, Xandro Schenk 6, Julio Pleguezuelo 5,5, Tyronne Ebuehi 7 (Nathangelo Markelo -); Jesse Bosch 6, Godfried Roemeratoe 7, Ramiz Zerrouki 6 (Lindon Selahi 6); Queensy Menig 6,5 (Lazaros Lamprou -), Danilo Pereira 6 (Alexander Jeremejeff 6), Václav Cerny 6,5 (Thijs van Leeuwen -).

Man of the match: Godfried Roemeratoe
*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020