Willem II leidt zwak Heracles na rust naar slachtbank

Willem II leidt zwak Heracles na rust naar slachtbank

20 september 2020 – Willem II heeft in eigen huis met 4-0 gewonnen van Heracles Almelo. Beide ploegen waarin in de eerste helft onthutsend zwak, maar in de tweede helft toonde Willem II een ander gezicht. Binnen tien minuten stond het door doelpunten van Vangelis Pavlidis, Gorkem Saglam en John Yeboah opeens 3-0. Heracles kwam deze schok niet meer te boven, en uiteindelijk was het Pavlidis die de eindstand met zijn tweede doelpunt op 4-0 bepaalde.Willem II begon afgelopen week ongelukkig aan het nieuwe Eredivisie-seizoen door een verlies tegen SC Heerenveen. De ploeg van Adrie Koster wist met nieuwe aanwinst Yeboah op de bank echter wel te winnen in het Europese kwalificatieduel tegen Progrès Niederkorn, waardoor de Tilburgers zich op mogen maken voor een confrontatie met het Schotse Rangers. Heracles kende een betere competitiestart en wist aan de hand van Sylvester van der Water ADO Den Haag te verslaan. Vandaag moesten de Almeloërs het echter zonder de rechtsbuiten doen wegens een late afmelding in verband met een mogelijke transfer naar Orlando City.

Na het eerste fluitsignaal stormde Heracles gelijk op het doel van Robbin Ruiter af, maar na een mislukte voorzet van Jeff Hardeveld was het Willem II dat het heft in eigen huis in handen leek te nemen. Over de linkerflank kwam de ploeg van Adrie Koster er met de Duitse combinatie Derrick Köhn - Mats Köhlert er een paar keer mooi langs, maar de voorzetten bereikten vaak het strafschopgebied niet. Wanneer de Tricolores de bal op eigen helft hadden, leken ze rust te kunnen creëren, maar wanneer Heracles hoog druk zette werd de thuisploeg soms paniekerig en verspeelde te makkelijk de bal.

Het overwicht van Willem II hield stand, maar door het lage tempo van de thuisploeg kon Heracles gemakkelijk volgen. Er werden aan beide kanten nauwelijks uitgespeelde kansen gecreëerd, en Robin Pröpper was na een klein halfuur de eerste speler die de bal met een zacht schot tussen de palen kreeg. Aan andere zijde was Vangelis Pavlidis de gevaarlijkste man. Hij was in balbezit lastig af te stoppen was door de twee centrale verdedigers van Heracles, maar het lukte hen steeds wel, waardoor ook de Griekse aanvaller geen kansen wist af te dwingen. Aan beide kanten werden er veel corners afgedwongen, maar dat was nooit een reden voor het Tilburgse publiek om uit de stoeltjes op te veren. Het moment dat Rai Vloet de bal uit het stadion schoot, en het Tilburgse publiek enthousiast reageerde, gaf dan ook wel aan dat de eerste helft zeer teleurstellend was.

In beide kleedkamers moeten donderspeeches hebben geklonken, en Adrie Koster was zelfs zo ontevreden over de aanvallende output dat beide vleugelspelers van de thuisploeg (Mats Köhlert en Ché Nunnely) in de kleedkamer achterbleven. Na tien minuten in de tweede helft bleek dat Kosters handelingen duidelijk meer effect gesorteerd hadden, want de Tricolores wisten in deze tijd maar liefst driemaal te scoren. Na luttele seconden was het eerst Vangelis Pavlidis die kon scoren. Tresor verlengde de bal van Jordens Peters, waarna de Griek er met de bal vandoor kon. Hij werd niet aangepakt en kon zo makkelijk scoren. Het tweede doelpunt werd weer afgedwongen door Pavlidis. Uit een lastige hoek wist hij te schiete, en doordat Janis Blaswich de bal niet goed verwerkte, kwam het leder voor de voeten van Görkem Saglam die de 2-0 binnenschoot. Het laatste doelpunt in deze fase kwam op naam van John Yeboah, die na een snelle uitbraak naar binnen dribbelde en de bal goed langs Blaswich schoot.

Nadat Frank Wormuth dit met lede ogen aan moest zien, besloot hij dat er harde maatregelen nodig waren, en haalde hij in één keer maar liefst vier spelers van het veld. Zijn hele aanvalslinie, evenals aanvallende middenvelder Rai Vloet werden van het veld gehaald. Willem II bleef echter sterker, en de ingebrachte spelers konden lange tijd nauwelijks laten zien wat ze in huis hadden. De schijnwerpers stonden gericht op de verdediging van de Heraclieden, die veelvuldig de fout in ging en het geluk had dat Willem II niet de 4-0 maakte. Uiteindelijk zakte Willem II na deze storm weer iets in, maar de ploeg uit Tilburg bleef de baas in de wedstrijd en liet bij vlagen mooie acties zien. Dit leidde vaak tot mooie kansen, en enkele minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg de thuisploeg loon naar werken. Trésor combineerde goed met Yeboah, waarna eerstgenoemde Pavlidis vrij zag staan. Deze bleef kalm en schoot de bal achter Michael Brouwer, die de geblesseerde Blaswich verving: 4-0.

Zo kan Willem II na een overtuigende tweede helft met een goed gevoel toewerken naar de wedstrijd tegen Rangers, terwijl Heracles in alle opzichten nog veel werk aan de winkel lijkt te hebben. Bovendien lijkt Sylvester van der Water aan te sturen op een vertrek naar Orlando City, terwijl men ook moet vrezen voor een blessure bij Blaswich.

Opstellingen en beoordelingen*
Willem II: Robbin Ruiter 6; Derrick Köhn 6 (73. Miquel Nelom -), Jordens Peters 6 (86. Jop van den Avert -), Sebastian Holmén 6, Victor van den Bogert 5; Pol Llonch 6,5, Mike Trésor Ndayishimiye 6,5, Görkem Saglam 7 (86. Jasper Dahlhaus -); Mats Köhlert 5 (46. Dries Saddiki), Vangelis Pavlidis 7,5, Ché Nunnely 5 (46. John Yeboah 7).

Heracles Almelo: Janis Blaswich 5,5 (77. Michael Brouwer -); Jeff Hardeveld 5,5, Mats Knoester 5, Robin Pröpper 5, Tim Breukers 6; Teun Bijleveld 5,5, Rai Vloet 5 (58. Rohad Agca), Orestis Kiomourtzoglou 5; Delano Burgzorg 5 (57. Mohamed Amissi), Adrián Szöke 4,5 (57. Sinan Bakis), Luca de la Torre 4,5 (58. Jeremy Cijntje).

Man of the match: Vangelis Pavlidis
*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020