Bakker heeft simpele middag met PSG bij Dolberg-loos OGC Nice

Bakker heeft simpele middag met PSG bij Dolberg-loos OGC Nice

20 september 2020 – Paris Saint-Germain heeft voor het eerste in de Ligue 1 dit seizoen een simpele overwinning geboekt. Zondagmiddag ging het makkelijker dan gedacht op bezoek bij tegen Olympique Nice (3-0) voor basisspeler Mitchel Bakker. Kylian Mbappé, Ángel Di Maria en Marquinhos namen de doelpunten voor hun rekening. Zonder Kasper Dolberg (volgens Franse media vanwege een positieve coronatest) kon Nice uiteindelijk te weinig uitrichten tegen PSG, ondanks dat het lang aardig meevoetbalde met de thuisploeg, bij wie Bakker logischerwijs een basisplaats had. Layvin Kurzawa zit immers een lange schorsing uit, terwijl Juan Bernat een zware blessure opliep. De Nederlander scoorde een ruime voldoende, maar ging tien minuten voor tijd wel op de bon. 

Een hoofdrol kwam er niet voor Bakker, maar wel voor Mbappé, die terugkeerde in de basisopstelling na blessureleed. Hij versierde een strafschop na ruim een half uur, die hij vervolgens zelf tegen de touwen schoot en zo tekende voor de eerste treffer. Direct na de thee verdubbelde Di Maria de score en was het duel eigenlijk wel gespeeld. De bezoekers uit Nice konden te weinig gevaarlijk worden. 

Via Marquinhos kwam er zelfs nog een derde treffer voor PSG, dat tot dusver een zo moeizaam seizoen kende in de Ligue 1. Eerst kampte het met veel blessuregevallen, vervolgens verloor het van Olympique Marseille met flink wat rode kaarten. Mede daarom ontbrak Neymar zondag nog altijd bij de topclub, dat wel voor het eerst dit Ligue 1-seizoen een simpele zege boekte.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020