Officieel: PSV haalt goaltjesdief Zahavi (33) voor twee jaar binnen

Officieel: PSV haalt goaltjesdief Zahavi (33) voor twee jaar binnen

20 september 2020 – PSV heeft zich zondag definitief verzekerd van de diensten van Eran Zahavi. De routinier tekent een contract voor twee seizoenen in Eindhoven, komt over van Guangzhou R&F en kan worden gezien als de vervanger van de vermoedelijk vertrekkende Sam Lammers. "Eran is een echte goalgetter met een geweldig trackrecord en voegt ervaring aan onze jonge selectie toe", toont technisch directeur John de Jong zich blij. Dat heeft PSV bekend gemaakt op de clubsite. "Ik heb een geweldige tijd gehad in China, maar ik wil nog één keer in Europa laten zien wat ik kan", vertelt Zahavi over zijn nieuwe avontuur. Hij verlaat de Chinese club, waar hij liefst tien miljoen euro per seizoen verdiende. Naar verluidt ontvangt hij in Eindhoven twee miljoen euro per jaar. "PSV is voor mij een geweldige kans. Spelen om de prijzen en aanvallend voetbal. Er ligt hier een mooie uitdaging en ik kijk er naar uit om in Nederland te spelen."

Door het vertrek van Ritsu Doan en Lammers, die op weg is naar Atalanta Begamo, wilde PSV voorin een versterking. Zahavi komt uit de koker van trainer Roger Schmidt, die hem in China eerder al zag spelen. De Jong legt uit dat er meer opties nodig waren voorin bij PSV. "Wij hebben een aantal hele goede, maar ook nog steeds erg jonge aanvallers. We staan aan de vooravond van hopelijk een heel druk seizoen, met veel internationale wedstrijden. Een brede selectie met meerdere opties zijn absoluut noodzakelijk om onze doelstellingen te bereiken."

Lees ookSchmidt belooft veel transfers bij PSV: "Dit is nog het begin" 

Eerder speelde de aanvaller in eigen land bij Maccabi Tel Aviv en ook daar bleek hij uiterst effectief. In 157 duels was hij toen goed voor 122 doelpunten. Zijn verbintenis in China liep eind dit kalenderjaar af, maar hij kondigde zijn vertrek in China al aan. PSV heeft hem binnengehaald, maar kan pas over hem beschikken als het paperwerk in orde is. Dat hoopt de club zo spoedig mogelijk te doen. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020