Van der Sar: "Klap zo veel mogelijk, maar zing en schreeuw niet"

Van der Sar: "Klap zo veel mogelijk, maar zing en schreeuw niet"

20 september 2020 – Edwin van der Sar roept de Ajax-supporters op om zich zondagmiddag goed te gedagen in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers spelen hun eerste officiële thuiswedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen, maar is eveneens een serieuze test om te kijken of het toeschouwersaantal op te schalen is de komende maanden. Dat vertelt Van der Sar op het clubkanaal van Ajax. "We hebben drie oefenwedstrijden met beperkt publiek gehad, ik vind het heel gaaf dat we nu tien á twaalf duizend fans kunnen verwelkomen", aldus Van der Sar, die met Ajax toestemming heeft gekregen om 15.800 toeschouwers in het stadion te laten. Dat aantal wordt door de maatregelen rondom Amsterdam zondagmiddag nog niet gehaald.

"Dit doen we niet om supporters te pesten, maar de kans op besmetting willen we zo klein mogelijk houden", aldus Van der Sar, die aangeeft dat Ajax aan alle voorwaarden wil voldoen. Dat verwacht hij ook van de fans. "De anderhalve meter volgen we. We vragen respect van de fans. Klap zo veel mogelijk, maar gedraag je en ga niet zingen of schreeuwen."

Dat is een belangrijke voorwaarde om uiteindelijk het aantal fans weer op te schalen. "Maar dat kan alleen als we het goed doen met z'n allen. Na de oefenwedstrijden hebben we complimenten gehad van de gemeente. Maar we willen graag een volgende stap zetten en daarin is zijn de eerste drie Eredivisieduels heel belangrijk", zei Van der Sar. "We zijn blij met alle steun die we hebben, maar ook voor ons wordt het een financieel lastige periode."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020