Engelse media complimenteus over debuut Van de Beek

Engelse media complimenteus over debuut Van de Beek

20 september 2020 – Donny van de Beek heeft complimenten ontvangen voor zijn eerste optreden bij Manchester United. De middenvelder maakte zaterdag een doelpunt namens The Red Devils, maar kon een uiterst pijnlijke nederlaag tegen Crystal Palace in de Premier League niet voorkomen. Veel stemmen gaan op dat de Nederlander in de basis had moeten beginnen. Alle Engelse media gaven de Nederlandse invaller een voldoende, in tegenstelling tot vrijwel al zijn ploeggenoten. Manchester Evening News en The Sun beoordeelden hem beide met een '7'. 'Hij zou in de basis moeten beginnen', schrijft eerstgenoemde medium, terwijl The Sun schrijft dat zijn debuut individueel gezien een beter debuut niet had kunnen wensen. 'Hij gaf United nog een sprankeltje hoop voor een comeback.'

The Express gaf hem slechts een zes, maar concludeerde wel dat zijn invalbeurt Manchester United het nodige kleur op de wangen bezorgde tegen Crystal Palace. ESPN was eveneens lovend over Van de Beek, wiens invalbeurt beloond werd met een zeven. Ook Sky Sport-analist Patrice Evra had mooie woorden over voor Van de Beek. "Iedereen is enthousiast over hem, dus start dan ook gewoon met hem", aldus Evra, die denkt dat Ole Gunnar Solskjær de Nederlander vooral wilde beschermen. "Als Donny slecht zou spelen, krijgt hij veel kritiek. Nu krijgt Ole de kritiek, omdat iedereen zich afvraagt waarom Van de Beek niet in de basis is begonnen."

Timothy Fosu-Mensah scoorde in vrijwel alle media een onvoldoende, al bleef zijn cijfer bijna overal beperkt tot een 5. The Express gaf de rechtsachter overigens wel slechts een drie voor zijn optreden. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020