'De Boer enige overgebleven kandidaat, maandag gesprek'

'De Boer enige overgebleven kandidaat, maandag gesprek'

20 september 2020 – Frank de Boer is de enige overgebleven kandidaat voor het bondscoachschap van het Nederlands elftal. Het eerste gesprek met de KNVB was positief, maandagavond staat de tweede afspraak gepland. Dan zal er ook worden gekeken naar meer dan de voetbalinhoudelijke gesprekken alleen: zo zou hij geen eigen assistenten mee mogen nemen naar Zeist. Dat vertelt Pieter Zwart, hoofdredacteur van Voetbal International, tijdens hun eigen talkshow. "Hij is vooralsnog de enige overgebleven kandidaat", aldus Zwart, die bevestigt dat maandagavond de tweede afspraak gepland staat. Nadat eerder Frank Rijkaard en Peter Bosz een voorstel naast zich neer zouden hebben gelegd, Henk ten Cate niet geschikt zou zijn bevonden door de KNVB en Louis van Gaal te dominant zou zijn volgens de spelersgroep, wijzen momenteel alle (serieuze) pijlen dus op De Boer. 

Toch zou De Boer wel vanaf het begin serieus in beeld zijn geweest bij de KNVB. "Het lijkt erop dat ze vooral andere kandidaten gevraagd hebben zodat ze kunnen zeggen dat ze anderen gevraagd hebben", aldus Zwart. Op voorhand had de voetbalbond immers kunnen weten dat Rijkaard en Bosz nul op rekest zouden geven.

Lees ook'KNVB wil De Boer aanstellen voor het EK 2021 én WK in 2022'

Mede door alle ontwikkelingen rondom de kandidaten is De Boer momenteel de enige serieus overgebleven kandidaat. Wel geldt voor De Boer dat hij echt moet voortborduren op het werk van Ronald Koeman, want hij mag in eerste instantie geen eigen assistent(en) meenemen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020