Van Seumeren (70) nog niet bezig met afscheid in Utrecht

Van Seumeren (70) nog niet bezig met afscheid in Utrecht

20 september 2020 – FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren is voorlopig nog niet van plan om af te bouwen bij de club. Hoewel hij een deel van de aandelen verkocht en al op leeftijd (70) raakt, hoeft een afscheid van hem voorlopig nog niet te worden verwacht. "Nee hoor, ik ga hiermee door tot ik erbij neerval."Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Het geld dat die aandelenverkoop opleverde, hebben we meteen terug in FC Utrecht gestopt", verduidelijkt Van Seumeren zijn actie. "Heel goed voor de financiële positie van de club en het biedt ruimte om bijvoorbeeld te investeren in het trainingscomplex en de jeugdopleiding." Uiteindelijk is het de bedoeling om zijn aandelen terug te brengen naar 51%, zodat hij wel een meerderheid houdt bij FC Utrecht. 

"Je moet wel gek zijn om in Nederland een voetbalclub te kopen, want het kost je bakken met geld", vertelt Van Seumeren over de veertig á vijftig miljoen die hij de laatste jaren in de club heeft gestoken. Wanneer hij tevreden is na al zijn investeringen? "Pas als we een keer kampioen worden. Maar met een structurele plek in de top 5 van Nederland kan ik ook goed leven."

Ondanks de vele miljoenen die hij in de club pompte, wil Van Seumeren zich niet te veel profileren bij technisch directeur Jordy Zuidam. "Ik praat wel mee over aankopen, over het team, of over talenten die we al in huis hebben, maar Jordy is de technisch directeur. Hem spreek ik elke dag wel een keer. Nemen we de hele boel even door. Is toch heerlijk?"

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020