Bartomeu blij dat Messi blijft: "Hij is de beste ter wereld"

Bartomeu blij dat Messi blijft: "Hij is de beste ter wereld"

20 september 2020 – Josep Bartomeu is heel erg blij dat Lionel Messi ook komend seizoen nog bij FC Barcelona te zien is. De voorzitter lag hevig in de clinch met de kleine Argentijn, maar is 'dolblij' dat hij hem voor de club heeft behouden. "Als president zal ik niet in conflict meer liggen met Leo, hij is onze aanvoerder en onze leider."Dat zei Bartomeu in de Spaanse media en op het clubkanaal over de rumoerige eerste weken. Volgens de preses staat Messi volledig achter het nieuwe project met Koeman. "Hij spreekt met zijn voeten en heeft direct laten zien te geloven in het project van Koeman", aldus Bartomeu. "Wat hij wilde zeggen, is gebeurd."

Dat Bartomeu zijn sterspeler niet wilde laten gaan, is volgens hem heel logisch. "Ik kan niet toestemmen dat hij zou vertrekken. Messi is de beste speler ter wereld en we willen hem gebruiken bij ons. Voor Koeman is Messi bovendien een garantie voor succes", oordeelde Bartomeu. "We moeten gefeliciteerd worden omdat hij voor ons blijft spelen."

Lees ookESPN: Bartomeu wil niet opstappen bij FC Barcelona

"Eerst spelers vertrekken"
Net als Ronald Koeman eerder al aangaf is het voor FC Barcelona inderdaad moeilijk om spelers te halen momenteel op de transfermarkt. "Als het nodig is, dan heeft Barcelona genoeg financiële middelen. Maar voor we spelers kunnen halen, moeten er eerst spelers vertrekken. Pas als dat is afgerond, houden we ons bezig met aankopen", zei Bartomeu, onder andere gevraagd naar de status van de komst van Memphis Depay.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020