'Cagliari ook geïnteresseerd in buitenspeler Kerk'

'Cagliari ook geïnteresseerd in buitenspeler Kerk'

20 september 2020 – Hellas Verona heeft er een serieuze concurrent bij in de strijd om Gyrano Kerk. De aanvaller van FC Utrecht stond al in de concrete belangstelling van de Serie A-club, maar vanuit Italië kan Cagliari aan dat rijtje worden toegevoegd. Of het tot een transfer komt, is nog de vraag. Wel is zeker dat Kerk op de het lijstje staat van Cagliari. Dat schrijft Sky Sport Italia althans. Transferspecialist Gianluca Di Marzio weet dat Cagliari de mogelijkheid onderzoekt om de buitenspeler naar Sardinië te halen. Dat zal niet zonder slag of stoot gebeuren, want de Domstedelingen willen zo'n tien miljoen euro ontvangen voor Kerk. Wel zijn er inmiddels de nodige buitenspelers gehaald, waardoor zijn opvolger(s) klaar staat.

Lees ook: 'Hels karwei voor FC Utrecht om Kerk te behouden'

Kerk verlengde in 2019 weliswaar zijn contract, maar FC Utrecht is bereid hem voor de juiste prijs te laten vertrekken. Ook clubs uit Engeland, Spanje en Duitsland toonden eerder al sluimerende interesse. Trainer John van den Brom sprak vrijdagavond uit dat hij hoopt dat zijn sterspeler blijft.

Eerder haalde Cagliari ook Ajacied Razvan Marin, Giovanni Simeone en Marko Rog voor vergelijkbare prijzen van meer dan tien miljoen euro binnen, waarmee het zich ambitieus toonde. Voor Marin geldt overigens dat hij uiteindelijk eerst gehuurd wordt en pas later definitief overgenomen wordt.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020