Gisteren gemist: PSV overleeft blunder, goal Van de Beek

20 september 2020, 00:30   Bijgewerkt: 19 september 2020, 23:32

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 19 september.

PSV overleeft ketser Mvogo na goal in extremis Maxi Romero

Het is PSV diep in de blessuretijd gelukt om de drie punten in Eindhoven te houden. De ploeg van Roger Schmidt kwam op voorsprong door een goal van Noni Madueke, maar leek de zege vlak voor tijd uit handen te geven door een enorme fout van Yvon Mvogo. Een heel laat doelpunt van invaller Maxi Romero zorgde er echter toch voor dat er met 2-1 gewonnen werd van FC Emmen.

Van de Beek scoort, maar verliest ook bij United-debuut

Donny van de Beek heeft zijn eerste competitiewedstrijd als speler van Manchester United verloren. Op Old Trafford leed de Engelse grootmacht een onverwachte nederlaag tegen Crystal Palace. Van de Beek kreeg als invaller ruim twintig minuten speeltijd en maakte nog de aansluitingstreffer, maar kon niet voorkomen dat de winst naar de bezoekers ging (1-3).

AZ blijft na vroege rode kaart Stengs op gelijkspel

De competitiestart van AZ tegen PEC Zwolle is uitgelopen op een domper. Door een vroege rode kaart voor Calvin Stengs speelden de Alkmaarders ruim zeventig minuten met tien man. De bezoekers profiteerden via Clint Leemans, maar moesten in de laatste minuten overleven omdat Thomas Lam ook met rood van het veld moest. Ruim daarvoor had AZ zich al teruggeknokt naar 1-1 via Myron Boadu.

Karsdorp loopt bij rentree in Serie A direct blessure op

De rentree van Rick Karsdorp in de Serie A is uitgelopen op een teleurstelling. De voormalig speler van Feyenoord startte in de basis bij AS Roma tegen Hellas Verona en viel twintig minuten voor tijd geblesseerd uit. De wedstrijd in Verona eindigde in 0-0.

Uitstekende eerste helft levert sc Heerenveen winst in Sittard op

SC Heerenveen heeft zaterdagavond een 1-3 overwinning geboekt op bezoek bij Fortuna Sittard. In een wedstrijd met twee gezichten waren de gasten uit Friesland in het eerste bedrijf heer en meester, terwijl de thuisploeg na de thee juist veel sterker was. Voor het doel bleek de ploeg van trainer Johnny Jansen echter bijzonder effectief. Zodoende mag Heerenveen zich voor eventjes de koploper van de Eredivisie noemen.

Koeman bevestigt: Riqui Puig komt niet in zijn plannen voor

Riqui Puig mag van Ronald Koeman uitkijken naar een andere club. De 21-jarige middenvelder komt op dit moment niet voor in de plannen van de nieuwe trainer van FC Barcelona. Vrijdag hebben de trainer en speler om tafel gezeten.