PSV overleeft ketser Mvogo na goal Maxi Romero in extremis

PSV overleeft ketser Mvogo na goal Maxi Romero in extremis

19 september 2020 – Het is PSV diep in de blessuretijd gelukt om de drie punten in Eindhoven te houden. De ploeg van Roger Schmidt kwam op voorsprong door een goal van Noni Madueke, maar leek de zege vlak voor tijd uit handen te geven door een enorme fout van Yvon Mvogo. Een heel laat doelpunt van invaller Maxi Romero zorgde er echter toch voor dat er met 2-1 gewonnen werd van FC Emmen.Beide ploegen maakten een bewogen week door. PSV lijkt spits Sam Lammers te verliezen aan Atalanta Bergamo en schijnt bezig te zijn met een vervanger. De veel scorende spits uit Israël Eran Zahavi zou op weg zijn naar Eindhoven te zijn. In Emmen hadden ze met hele andere problemen te kampen. Hun voorstel om het controversiële bedrijf EasyToys als nieuwe shirtsponsor te presenteren, werd resoluut van tafel geveegd door de KNVB.

De ploeg van Dick Lukkien leek deze onrust het minst goed buiten de lijnen te kunnen houden. PSV was in de eerste helft heer een meester, maar werd desondanks niet erg gevaarlijk. Donyell Malen en Cody Gakpo kregen beiden een kopkansje, maar die waren niet groot genoeg om Studio Sport te halen. Dat lukt FC Emmen na een minuut of twintig wel, na een goede poging van Robbert de Vos. De Zwitserse goalie Mvogo liet echter zien over welke kwaliteiten hij beschikt. Met een uitstekende reflex tikte hij het schot uit de korte kruising.

Nadat Emmen had voorgedaan hoe je tot een grote kans kan komen, probeerde PSV dat drie minuten later ook maar eens. Dat leverde ook direct de openingstreffer op. Cody Gakpo ontving de bal op de rand van de zestien meter en gaf de bal mee op Philipp Max die eroverheen denderde. Vervolgens had de Duitser zijn medespelers voor het uitkiezen en prijsde Madueke zich de gelukkige en zorgde voor de 1-0. Een doelpunt zoals trainers hem op trainingen vaak proberen in te slijpen. Ook na de goal bleven de momenten van Emmens balbezit zeer kortstondig en ontbraken de kansen. Madueke werd kort voor rust nog eenmaal gevaarlijk na een goede actie over rechts, maar hij schoot vanuit een lastige hoek in het zijnet.

De Drentse ploeg wist dus dat het de tweede helft uit een ander vaatje moest gaan tappen om tot een positief resultaat te komen. Het goede vaatje leek Lukkien echter niet aan te kunnen sluiten, want ook na rust was het kommer en kwel bij FC Emmen. Zij mochten dan ook van geluk spreken dat ook de tegenstander niet in staat was om tot grote kansen te komen en werden vervolgens ontzettend geholpen door een fout van Mvogo. Max speelde de bal al hobbelend terug en de doelman vergat vervolgens de bal aan te nemen, waardoor de bal zo het doel in rolde.

Toch kreeg PSV nog de kansen om alsnog de overwinning te behalen. Malen kopte uit een corner een paar centimeter naast en kreeg niet veel later de mogelijkheid om één op één te gaan met Telgenkamp. De doelman van Emmen bleef lang wachten en pakte de poging van Malen. Diep in de blessuretijd kreeg Malen nogmaals de kans met een kopbal van dichtbij, maar wederom bleek Telgenkamp een enorme sta-in-de-weg. Desondanks moest Telgenkamp toch toestaan dat PSV er nog met de zege vandoor ging, toen Max de bal nog maar eens voor de pot gooide en de bal recht op de kruin van invaller Romero belandde. De Argentijn kroonde zich zodoende tot matchwinner en zorgt ervoor dat PSV de maximale scoren behoudt en Emmen nog altijd op nul punten staat.

Opstellingen en beoordelingen*
PSV
: Yvon Mvogo 4; Philipp Max 7,5, Olivier Boscagli 7, Jordan Teze 6,5, Denzel Dumfries 6; Cody Gakpo 6 (Maxi Romero -), Ryan Thomas 6,5, Pablo Rosario 6, Mohammed Ihattaren 5,5 (Mauro Junior 5,5); Donyell Malen 5, Noni Madueke 6,5 (Bruma 6).

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 7,5; Caner Cavlan 5,5 (Nick Bakker -), Miguel Araujo 6 (Denis Granecny -), Keziah Veendorp 6, Glenn Bijl 7; Michael Chacon 5, Simon Tibbling 4,5; Robbert de Vos 6 (Luciano Carty -), Sergio Peña 5,5 (Desevio Payne -), Nikolai Laursen 5,5; Marko Kolar 5 (Anco Jansen -).

Man of the match: Philipp Max
*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 28 oktober 2020

  2. dinsdag 27 oktober 2020