Wereldgoal Tannane hoogtepunt eenvoudige zege Vitesse

Wereldgoal Tannane hoogtepunt eenvoudige zege Vitesse

19 september 2020 – Vitesse heeft ook haar tweede wedstrijd van het seizoen in winst weten om te zetten. In eigen huis legde Oussama Tannane met een wonderschone treffer de basis voor een simpele zege op Sparta, dat er feitelijk nooit aan te pas kwam. Chelsea-huurling Armando Broja maakte vervolgens kort voor tijd het karwei af: 2-0.De Arnhemmers keken uit naar hun eerste thuisduel van het seizoen, dat extra speciaal moest worden omdat het de jaarlijkse Airborne-wedstrijd betrof. De aanloop naar het treffen met Sparta werd echter overschaduwd door maar liefst acht (!) positieve corona-testen binnen de technische staf, waarvan hoofdtrainer Thomas Letsch er een was. Zodoende nam Edward Sturing niet voor het eerst de honneurs waar als eindverantwoordelijke.

De interim-hoofdcoach zag dat zijn ploeg wat stroef van start ging. Er werd behoorlijk slordig gevoetbald, waardoor Sparta in de openingsfase simpel overeind bleef en zelfs wat kleine kansjes mocht noteren. De enige speler aan de kant van de thuisploeg die wé l van meet af aan scherp was, was Oussama Tannane. De aanvaller maakte het verschillende Spartanen bijzonder lastig, want keer op keer werd hij naar het gras gewerkt en moest scheidsrechter Kuipers ingrijpen. Tannane voelde dat hij lekker in de wedstrijd zat, toen hij na een klein half uur voetballen met veel vertrouwen achter de bal plaats nam voor een vrije trap. De afstand was met ruim dertig meter ver, maar Tannane wist dat hij kon vertrouwen op zijn traptechniek. Het vertrouwen in eigen kunnen werd uitbetaald, want met een werkelijk wonderschone vrije trap verdiende hij direct een nominatie voor de prijs 'doelpunt van het jaar'. Sparta-goalie Benjamin van Leer was kansloos op de bal die perfect in de kruising verdween.

De 1-0 voorsprong gaf Vitesse direct meer vertrouwen en zodoende ook de controle over het duel. Sparta kwam nog wel dicht bij de gelijkmaker toen Mohamed Rayhi de bal over Remko Pasveer heen naast wipte, maar behoudens dat moment was het tot aan de rust Vitesse dat de klok sloeg. De Arnhemmers kwamen ook nog eens in een overtalsituatie terecht toen Michael Heylen op knullige wijze twee gele kaart pakte en mocht gaan douchen van Kuipers.

Vitesse was er veel aan gelegen om na rust het duel snel te beslissen. Dat leek ook te gebeuren, toen koud uit de kleedkamer Loïs Openda zijn schot van de lijn zag worden gehaald. Niet veel later kopte Oussama Darfalou over uit een heerlijke voorzet van Riechedly Bazoer. Het bleek evenwel niet de opmaat naar een flitsende tweede helft. Vitesse leek ondanks een voorsprong en een man meer wat angstig om tegen een tegentreffer aan te lopen, terwijl Sparta nou niet bepaald de suggestie wekte in aanvallend opzicht iets aan de dag te kunnen leggen.

Toen de fans in het Gelredome zich er, zichtbaar verveeld, bij neer begonnen te leggen dat Vitesse met een minimale zege van het veld zou stappen viel dan toch de 2-0. Het was opnieuw Tannane die van ver de reflexen van Van Leer testte. De doelman stopte het schot, maar moest wel lossen. Invaller Broja maakte daar in de rebound dankbaar gebruik van en prikte binnen. Vitesse wist dat dit de nekslag moest zijn voor het armetierig spelende Sparta, waardoor het tempo direct weer volledig inzakte. Interim-coach Edward Sturing zal er, net als zijn zieke collega Thomas Letsch niet om hebben gemaald: Vitesse is met zes uit twee uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen.

Opstellingen en beoordelingen:*

Vitesse: Remko Pasveer 6, Eli Dasa 6, Danilo Doekhi 6, Riechedly Bazoer 6.5, Tomas Hájek 6, Maximilian Wittek 6, Thomas Bruns 5.5 (88. Idrissa Touré), Oussama Tannane 7.5, Matus Bero 6, Oussama Darfalou 6 (Armando Broja 5), Loïs Openda 6 (90. Daan Huisman -)

Sparta Rotterdam: Benjamin van Leer 5, Michael Heylen 4, Bart Vriends 5.5, Tom Beugelsdijk 5.5, Jeffry Fortes 6, Mica Pinto 5, Adil Auassar 5.5 (88. Sven Mijnans -), Abdou Harroui 6 (75. Aaron Meijers -), Bryan Smeets 5 (75. Danzell Gravenberch -), Lennart Thy 5 (64. Emmanuel Emegha 5), Mohamed Rayhi 5.5

Man of the Match: Oussama Tannane

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020